20.12.2013

Vaalean glögin pauloissa







































Pidän paljon enemmän vaaleasta kuin punaisesta glögistä (tosin Hehku-juoma on namia). Olen kokeillut erilaisten glögien tekoa, joten tämä ei varmasti ole ainoa resepti, jonka postaan. Ensimmäinen kokeilu oli tämä omenamehusta ja omenasiideristä valmistettu vaalea glögi, joka onnistui oikein mukavasti. Tähtianiksen maku tuli mielestäni melko voimakkaasti esiin, joten jos et pidä sen mausta, se kannattaa jättää pois.

Omenainen glögi
1 tl raastettua inkivääriä
2 kokonaista ruskeaa kardemummaa
4 kokonaista vihreää kardemummaa
1 klementiinin kuori
10 neilikkaa
1 kanelitanko
(1 tähtianis)
1 tl vaniljauutetta
0,5 l (tuorepuristettua) omenamehua
0,5 l kuivaa omenasiideriä

Kuori ja raasta pieni pala inkivääriä karkeaksi raasteeksi. Murskaa kardemummat. Pese klementiini hyvin ja kuori se. Laita kattilaan kaikki mausteet ja omenamehu. Kuumenna kiehuvaksi ja anna porista keskilämmöllä ainakin 15 minuuttia. Lisää lopuksi siideri ja kuumenna. (Jos haluat alkoholipitoista glögiä, älä kuumenna kiehumispisteeseen asti.) Tarjoile heti.

Koristele vielä halutessasi omenasiivuilla, jotka pehmenevät mukavasti kuumassa juomassa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti