3.12.2013

Mieto lohicurry

Tämä helppo ja nopea lohicurry piristää keltaisella värillään ja sen mieto tulisuus lämmittää kylminä päivinä.

Lohicurry
300 g lohta
2 valkosipulinkynttä
2 salottisipulia
2 tl inkiväärimurskaa
2 tl kurkumaa
2 tl keltaista curryjauhetta
1 tl chilijauhetta
2 tl sokeria
1 tlk (140 g) bambunversoja
1 tlk (400 ml) kookosmaitoa
0,5 kalaliemikuutio
1,5 tl soijakastiketta
1 tl kalakastiketta
1 limen mehu

Pilko lohi kuutioiksi. Murskaa valkosipuli. Suikaloi sipulit. Kuori ja raasta inkivääri. Laita kattilaan tilkka öljyä ja kuullota sipulit. Lisää valkosipulit, inkiväärimurska, kurkuma, curryjauhe, chilijauhe ja sokeri. Valuta bambunversot ja lisää kattilaan. Lisää kookosmaito ja puolikas kalaliemikuutio. Lisää lohi ja keitä, kunnes kala on kypsynyt. Mausta soija- ja kalakastikkeella ja lopuksi purista limen mehu sekaan. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa suolaa tai chiliä. Tarjoa keitetyn riisin kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti