29.12.2013

Pikeeri eli royal icing



Pikeeri on tomusokerikuorrute, joka kovettuu kuivuessaan. Sillä voi koristella pipareita tai tehdä koristeita esimerkiksi muffinssien päälle.

Pikeeri
1 valkuainen
muutama tippa sitruunamehua
1,5-2,5 dl tomusokeria
(elintarvikeväriä)

Riko kananmuna ja erottele valkuainen kulhoon. Lisää valkuaisen joukkoon muutama tippa sitruunamehua ja 1 dl tomusokeria. Vatkaa muutama minuutti. Lisää tomusokeria niin paljon, että koostumus on halutunlaista ja vatkaa vielä hetki. (Värjää elintarvikevärillä.)

Laita pikeeri pakastepussiin ja leikkaa kulmaan pienenpieni reikä, jota voit suurentaa tarvittaessa. Pientä pyöreäpäistä tyllaa käyttämällä pursotus on vakaampaa, joten jos tarvikkeet vaan löytyy, kannattaa käyttää mieluummin pursotuspusseja ja tyllaa kuin pakastepusseja.

Irrallisia koristeita varten pikeeristä kannattaa tehdä vähän paksumpaa eli lisätä enemmän tomusokeria. Koristeet pursotetaan leivinpaperille, annetaan kuivua ja irrotetaan varovasti. Koristeet särkyvät helposti, joten kannattaa tehdä muutama varakappale.

2 kommenttia: