6.12.2013

Täydellisen wok-kastikkeen metsästys







































Voisin syödä suurin piirtein joka päivä aasialaista ruokaa. Läheisestä kiinalaisesta saa superedullisesti mukaan herkkuruokia, mutta olen yrittänyt myös kotona tavoitella samanlaisia makumaailmoja. Tämä wok ei vielä ole ihan täydellistä, mutta aika pirun hyvää kuitenkin. Niin hyvää, että tätä on tullut tehtyä useamman kerran viimeisen parin kuun aikana. Niin hyvää, että joka kerta wokpannulta kaavitaan viimeisetkin kastikkeen jämät parempiin suihin.

Pidän siitä, että wokeissa on paljon kastiketta, joten ronskisti tuplasin alkuperäisen reseptini määrät. Tämän voi toki tehdä puolet pienemmälläkin määrällä, makua riittää silti ja ruokaa voi helpommin syödä puikoilla. 

Kana-parsakaaliwok
2 dl vettä
noin 1/3 kanaliemikuutio
2 rkl soijakastiketta
2 rkl riisietikkaa
2 rkl hoisin-kastiketta 
2 rkl tomaattipyreetä
1 tl golden mountain seasoning saucea
2 tl ruokosokeria
1 tl srirachaa
2 tl chilijauhetta
2 valkosipulinkynttä
1,5 tl inkiväärimurskaa
4 tl maissitärkkelystä
300 g broileria
parsakaalia
loraus seesamiöljyä
loraus rypsiöljyä
pippuria
seesaminsiemeniä

Kuumenna 2 dl vettä ja sekoita siihen pala kanaliemikuutiota. Lisää soijakastike, riisietikka, hoisin-kastike, tomaattipyree, golden mountain -maustekastike, ruokosokeri, sriracha ja chilijauhe. Murskaa valkosipuli, kuori ja raasta inkivääri, ja lisää ne kastikkeeseen. Lisää myös maissitärkkelys ja sekoita tasaiseksi. Pilko broileri ja parsakaali sopiviksi suupaloiksi. Kuumenna wokpannu ja ruskista kanat tilkassa seesami- ja rypsiöljyä. Lisää parsakaalit ja kun ne ovat hieman pehmenneet, kaada kastikue pannuun ja kuumenna. Lisää tarvittaessa pippuria. Koristele seesaminsiemenillä ja tarjoa keitetyn riisin kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti