Nämä herkut valmistuvat nopeasti ja onnistuvat aamun horroksessakin. Pannarit eivät ole kovin makeita, joten ne sopivat hyvin aamupalapöytään ja tietysti myös jälkiruoaksi. On hauskaa seurata, kun taikinan kypsyessä pannarit kohoavat valtaviksi palloiksi ja sitten uunista ottaessa lysähtävät niin, että niihin muodostuu juuri sopiva kuoppa täytteille. Käytin kerran näitä tehdessä paperisia muffinssivuokia, koska ajattelin niiden helpottavan pellin siivoamista. En tosiaan suosittele. Pannaripirulaiset jumittuivat paperiin sen verran ärhäkästi kiinni, että sain irroitettua vain päälliset ja pohjat lensivät auttamattomasti paperikääreiden kanssa roskiin.
Pannarit muffinsipellillä
2 rkl voitaPannarit muffinsipellillä
vähän vajaa 1,5 dl maitoa
3 munaa
1 dl vehnäjauhoja
2 tl sokeria
1 tl vaniljasokeria
ripaus suolaa
ripaus kardemummaa
Sulata voi. Vispaa kaikki ainekset tasaiseksi taikinaksi. Voitele muffinssipelti ja jaa taikina koloihin. Huomaa, että taikinaa tulee vain vähän pohjalle - pannarit kohoavat uunissa paljon. Paista 200 asteessa noin 15 minuuttia. Tarjoa esimerkiksi hillon ja kermavaahdon kanssa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti