21.12.2013

Iki-ihana kaura-omenapaistos

Tämä ikisuosikki kilpailee parhaiden omenaruokien ykköspaikasta. Kaura-omenapaistos palkitsee jo ennen kuin sitä pääsee syömään, sillä uunissa paistuessaan asuntoon leviää kerrassaan huumaava tuoksu.

Kaura-omenapaistos
6 keskikokoista omenaa
1 tl kanelia
150 g voita
1,5 dl fariinisokeria
1 tl vaniljasokeria
1 tl kanelia
ripaus muskottipähkinää
ripaus suolaa
3,5 dl kaurahiutaleita

Kuori ja pilko omenat. Laita ne uunivuokaan ja sekoittele joukkoon noin 1 tl kanelia. Sulata voi kattilassa ja lisää sokerit ja mausteet. Lisää kaurahiutaleet ja sekoita tasaiseksi. Levitä omenoiden päälle. Paista 200 asteessa noin 30 minuuttia. Voit laittaa foliota päälle, jos pinta alkaa tummua liikaa. Anna hieman jäähtyä ja tarjoile esimerkiksi vaniljajäätelön kanssa. (Lidlistä saa muuten parasta vaniljajäätelöä!)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti