Oi nam, miten hyvää. Tämä viherpippurinen, täyteläinen kanakeitto saa minulta kotiruokien kategoriassa täydet 10/10 pistettä. Resepti on omittu tädiltäni, joka kokkailee kyllä aina törkeän hyvät ruoat. Meillä on tapana tehdä tätä iso kattilallinen, jotta saadaan kerralla käytettyä koko juusto. Silti se keitto usein häviää nopeasti. Eikä ihme. Kokeilkaa vaikka itse!
Koskenlaskijan viherpippurinen kanakeitto
10 pientä porkkanaa
3 perunaa
1 l vettä
1 kanaliemikuutio
1 pkt viherpippurin makuista koskenlaskija-juustoa
300 g (hunajamarinoituja) broilerisuikaleita
150 g vihreitä papuja
suolaa
pippuria
Kuori ja pilko porkkanat ja perunat sopiviksi suupaloiksi. Laita ne isoon kattilaan ja kaada päälle niin paljon vettä, että kasvikset peittyvät (noin litran verran). Lisää kanaliemikuutio. Anna kiehua. Pilko juusto hieman pienemmiksi kuutioiksi ja lisää keittoon. Jos juuston lisää vasta, kun kasvikset ovat kypsyneet, se ei ehdi sulaa kokonaan ja kasviksista tulee löllöjä. Ruskista broileri pannulla. Pilko papuja tarvittaessa pienemmiksi. Kun kasvikset ovat kypsyneet, lisää broileri ja pavut ja kuumenna. Maista ja lisää tarvittaessa suolaa ja pippuria.
Maukasta.
VastaaPoistaJep jep!
PoistaTäytyy tulla sanomaan että ihan sairaan hyvä keitto-ohje! Kiitos siitä! :D Annoin tämän ohjeen tänään myös mummolleni ja sekin tykästyi ihan mahdottomasti, vaikka ei yleensä tykkää mistään "uudesta ja erikoisesta"! Tosin suolaa ja pippuria en tällä ohjeella välttämättä lähtisi lisäämään, koska oli jo yksin juuston kanssa melko mausteista! (: Mutta kukin tyylillään!
VastaaPoistaKiitos sulle ja aurinkoista kevättä!
Ihana kuulla, että on maistunut sinulle ja mummollesi! :) Ja totta tuo mitä sanoit, keitto on jo juuston kanssa melko mausteista. Tulee silti lisättyä aina resepteihin tuo suola & pippuri, koska lähes joka ruokaan niitä pienen ripauksen lisään... :)
PoistaTein tätä äsken ja täytyy sanoa et on tosi hyvää.
VastaaPoistaJes, koskenlaskija tekee ihmeitä. :)
Poistatein tätä chilimarinoiduilla broilerinsuikaleilla, niin oli mukavan tulista :-)
VastaaPoistaKuulostaa hyvältä! :)
PoistaTein tätä just, kaikessa yksinkertaisuudessaan ja helppoudessaan ihan älyttömän hyvää! :) Nam
VastaaPoistaIhan älyttömän hyvää 10/10, tämä reseptisi hyppäsi tänä aamuna näköpiiriini ja nyt sitten tekasin, nam. Kalep
VastaaPoistaHei! Hieno juttu ja kiitos kommentista! :) Tää on kyllä tosi hyvää. :)
PoistaNannaa! Itse lisään vielä maissin joukkoon.
VastaaPoistaJuu maissi sopii tähän myös kuin nenä päähän! :)
PoistaHuomenna tätä!
PoistaMinä taas laitan herne-maissi-paprikapussin, mutta en papuja. Ja kyllä tavallinenkin sulatejuusto käy. Silloin voi laittaa vähän chiliä ja/tai currya. Tai jos on vähemmän porkkanoita niin vaikka makeaa chilikastiketta pari lusikallista. Vinkki: helppo ja maukas vanhasta grillibroilerin jämästä.
VastaaPoistaTää ohje on paras! Kiitos! Peruskoulusta saatu kanakeittofobia on selätetty tällä ohjeella ja tämä jää todellakin elämään meidän perheen arkiruokiin! - Viivi
VastaaPoistaHienoa, että uskalsit kokeilla! Niin ne fobiat selätetään. :) Pitäis varmaan itse yrittää voittaa kouluajoilta peräisin oleva kesäkeittoinho. :D
PoistaTeen kanakeittoa viherpippurikoskenlaskialla nyt toistakertaa. Ekaa kertaa söin tätä kylässä
PoistaJossa leskimies oli löytänyt reseptin netistä. Se oli parasta kanakeittoa mitä koskaan olin syönyt. Nyt yritän onnistua, koska saan kaveriporukan kylään luoseni