16.12.2013

Täyteläinen koskenlaskijan kanakeitto




Oi nam, miten hyvää. Tämä viherpippurinen, täyteläinen kanakeitto saa minulta kotiruokien kategoriassa täydet 10/10 pistettä. Resepti on omittu tädiltäni, joka kokkailee kyllä aina törkeän hyvät ruoat. Meillä on tapana tehdä tätä iso kattilallinen, jotta saadaan kerralla käytettyä koko juusto. Silti se keitto usein häviää nopeasti. Eikä ihme. Kokeilkaa vaikka itse!

Koskenlaskijan viherpippurinen kanakeitto
10 pientä porkkanaa
3 perunaa
1 l vettä
1 kanaliemikuutio
1 pkt viherpippurin makuista koskenlaskija-juustoa
300 g (hunajamarinoituja) broilerisuikaleita
150 g vihreitä papuja
suolaa
pippuria

Kuori ja pilko porkkanat ja perunat sopiviksi suupaloiksi. Laita ne isoon kattilaan ja kaada päälle niin paljon vettä, että kasvikset peittyvät (noin litran verran). Lisää kanaliemikuutio. Anna kiehua. Pilko juusto hieman pienemmiksi kuutioiksi ja lisää keittoon. Jos juuston lisää vasta, kun kasvikset ovat kypsyneet, se ei ehdi sulaa kokonaan ja kasviksista tulee löllöjä. Ruskista broileri pannulla. Pilko papuja tarvittaessa pienemmiksi. Kun kasvikset ovat kypsyneet, lisää broileri ja pavut ja kuumenna. Maista ja lisää tarvittaessa suolaa ja pippuria.

18 kommenttia:

  1. Täytyy tulla sanomaan että ihan sairaan hyvä keitto-ohje! Kiitos siitä! :D Annoin tämän ohjeen tänään myös mummolleni ja sekin tykästyi ihan mahdottomasti, vaikka ei yleensä tykkää mistään "uudesta ja erikoisesta"! Tosin suolaa ja pippuria en tällä ohjeella välttämättä lähtisi lisäämään, koska oli jo yksin juuston kanssa melko mausteista! (: Mutta kukin tyylillään!

    Kiitos sulle ja aurinkoista kevättä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihana kuulla, että on maistunut sinulle ja mummollesi! :) Ja totta tuo mitä sanoit, keitto on jo juuston kanssa melko mausteista. Tulee silti lisättyä aina resepteihin tuo suola & pippuri, koska lähes joka ruokaan niitä pienen ripauksen lisään... :)

      Poista
  2. Tein tätä äsken ja täytyy sanoa et on tosi hyvää.

    VastaaPoista
  3. tein tätä chilimarinoiduilla broilerinsuikaleilla, niin oli mukavan tulista :-)

    VastaaPoista
  4. Tein tätä just, kaikessa yksinkertaisuudessaan ja helppoudessaan ihan älyttömän hyvää! :) Nam

    VastaaPoista
  5. Ihan älyttömän hyvää 10/10, tämä reseptisi hyppäsi tänä aamuna näköpiiriini ja nyt sitten tekasin, nam. Kalep

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei! Hieno juttu ja kiitos kommentista! :) Tää on kyllä tosi hyvää. :)

      Poista
  6. Nannaa! Itse lisään vielä maissin joukkoon.

    VastaaPoista
  7. Minä taas laitan herne-maissi-paprikapussin, mutta en papuja. Ja kyllä tavallinenkin sulatejuusto käy. Silloin voi laittaa vähän chiliä ja/tai currya. Tai jos on vähemmän porkkanoita niin vaikka makeaa chilikastiketta pari lusikallista. Vinkki: helppo ja maukas vanhasta grillibroilerin jämästä.

    VastaaPoista
  8. Tää ohje on paras! Kiitos! Peruskoulusta saatu kanakeittofobia on selätetty tällä ohjeella ja tämä jää todellakin elämään meidän perheen arkiruokiin! - Viivi

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hienoa, että uskalsit kokeilla! Niin ne fobiat selätetään. :) Pitäis varmaan itse yrittää voittaa kouluajoilta peräisin oleva kesäkeittoinho. :D

      Poista
    2. Teen kanakeittoa viherpippurikoskenlaskialla nyt toistakertaa. Ekaa kertaa söin tätä kylässä
      Jossa leskimies oli löytänyt reseptin netistä. Se oli parasta kanakeittoa mitä koskaan olin syönyt. Nyt yritän onnistua, koska saan kaveriporukan kylään luoseni

      Poista