Granaattiomena on kaikkien aikojen kaunein hedelmä, se on melkoinen terveyspommi ja se maistuu ihanalle. Sen sesonkiaika on joulun molemmin puolin, jolloin hinnat ovat kohtuullisia (~3,5 €/kg). Moni saattaa vierastaa granaattiomenan perkaamista ja etsiä vinkkejä, miten se kannattaa tehdä. Luin äskettäin ohjeen, että granaattiomena kannattaa halkaista veitsellä ja syödä sisus lusikalla... siis MITÄ?! Ei todellakaan näin. Tässä minun vinkkini granaattiomenoihin liittyen:
- Valitse kiinteä, iso ja kauttaaltaan kauniin punainen granaattiomena.
- Granaattiomenasta syödään punaiset siemenet, ei kuorta eikä sisällä olevaa kitkerää valkoista kalvoa. Siementen kuuluu olla kirkkaita ja syvän punaisia, pilaantuneet ovat sameita ja kellertäviä tai rusehtavia.
- Granaattiomenan mehu roiskuu helposti ympäriinsä ja värjää, joten älä perkaa sitä hienot tai vaaleat vaatteet päällä.
- Leikkaa kanta pois ja tee pystysuunnassa neljä viiltoa kuoreen - älä leikkaa läpi tai siemeniin asti. Tämän jälkeen revi granaattiomena neljään lohkoon. Irrota siemenet kulhoon ja poista valkoiset kalvot.
- Olen lukenut myös metodista, jossa granaattiomena revitään kahtia tai pienempiin osiin ja koputellaan esimerkiksi lusikalla siemenet irti. Saapi kokeilla jos tahtoo, itse en tässä ole kovin hyvin onnistunut.
- Säilytä siemenet jääkaapissa.
- Napostele sellaisenaan, syö jogurtin kanssa tai ripottele esimerkiksi salaatteihin. Toimii.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti