11.12.2013

Helppo sekaleipä







































Kuten aiemminkin olen maininnut, en juuri koskaan syö voileipiä. Mikki on kuitenkin aikamoinen leipähirmu, joten meillä leivotaan usein leipää. Tai no, Mikki leipoo. Itse tehty leipä on edullista ja aivan tajuttoman paljon parempaa kuin useimmat kaupasta saatavat. Minäkään en voi vastustaa vastapaistettua, rapeakuorista leipää, jonka päällä on nokare voita... nam. Tämä helppo leipätaikina valmistuu hetkessä ja se säilyy jääkaapissa jopa kaksi viikkoa!

Helppo sekaleipä
25 g hiivaa
1,5 rkl suolaa
3 kuppia (~ vähän reilu 7 dl) kädenlämpöistä vettä
4 kuppia (~ 9,5 dl) vehnäjauhoja
2 kuppia (~ 4,75 dl) ruisjauhoja

Sekoita hiiva ja suola keskenään, jolloin ne muuttuvat ihmeellisesti nestemäiseksi ja sekoittuvat helpommin taikinaan. Lisää vesi ja jauhot. Sekoita ainekset sekaisin, mutta älä vaivaa. Anna taikinan kohota pari tuntia liinan alla lämpimässä paikassa. Muotoile haluamasi kokoisia leipiä pellille ja anna niiden kohota vielä 40 minuuttia. Paista 230 asteessa noin 30-35 minuuttia. Säilytä loput taikinasta jääkaapissa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti