27.12.2013

Glögi omenamehusta ja rooibos-teestä

Kaneli, kardemumma ja neilikka. Nuo mausteet löytyvät lähes kaikista joulun ajan juomista ja myös monista jälkkäreistä. Jotenkin niihin ei vaan kyllästy. En kuitenkaan jaksaisi juoda ihan samaa glögiä koko talvea ja siksi kehittelin hieman erikoisemman glögireseptin. Siinä toki löytyy pari noista vakiomausteesta, mutta erikoisuutena lisäsin juomaan myös rooibos-teetä. Maustamaton tee sopii tähän parhaiten.

Vaalea glögi omenamehusta ja rooibos-teestä
0,5 l (tuorepuristettua) omenamehua
2 kanelitankoa
6 neilikkaa
puolikkaan klementiinin kuori
2 pussia rooibos-teetä

Laita kattilaan omenamehu, kanelitangot, neilikat ja hyvin pesty klementiinin kuori. Keitä ainakin 10 minuuttia, jotta juoma ehtii maustua tarpeeksi. Nosta kattila levyltä ja lisää teepussit, hauduta 2 minuuttia. Tarjoile kuumana.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti