Risotto on meillä vähän sellainen "ei käyty kaupassa" -ruoka, sillä sen ainekset löytyvät lähes aina kotoa. Useimmiten tehdään hyväksi todettua sitruunaista katkarapurisottoa, mutta tällä kertaa joukkoon pääsivät myös paseerattu tomaatti ja savustetut simpukat. Jos ei välitä simpukoista, resepti toimii yhtä hyvin ilman niitä.
Tomaattinen katkarapu-simpukkarisotto
2-3 sipulia
2-3 valkosipulinkynttä
6,5 dl vettä
1,5 kalaliemikuutiota
1,5-2 dl risottoriisiä
1 dl valkoviiniä
0,5 sitruunan mehu
1 dl paseerattua tomaattia
100 g (1 prk Pirkka) savustettuja simpukoita
100 g katkarapuja
25 g raastettua parmesania
Kuutioi sipulit ja hienonna valkosipulit pieneksi. Kuumenna kattilassa vesi ja sekoita siihen kalaliemikuutio. Kuullota sipulit pannulla tilkassa öljyä. Lisää valkosipuli ja riisi ja anna kuullottua pari minuuttia. Lisää valkoviini ja sitruunamehu. Kaada riisin joukkoon kerrallaan vain pieni määrä kalalientä. Hauduta keskilämmöllä ja sekoita koko ajan, kunnes neste imeytyy riiseihin, ja lisää vasta sitten lisää lientä. Jatka näin, kunnes riisi on juuri ja juuri kypsää - tässä menee noin 15-20 minuuttia. Lisää paseerattu tomaatti. Lisää simpukat ja katkaravut vasta viime hetkellä, jotta ne eivät muutu kumimaisiksi. Viimeistele risotto sekoittamalla joukkoon parmesanraastetta ja tarjoile heti.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti