Jos kaipaa vaihtelua perinteisiin lättyihin, rahkaletut ovat hyvä vaihtoehto. Tämä on toki makuasia, mutta letuista tulee paremman makuisia, kun niiden antaa jäähtyä täysin. Yleensä valmistankin rahkaletut jo edellisenä iltana, jotta aamulla mahtava aamupala on valmiina. Rahkaletut ovat varsinaisia proteiinilettuja, ja näillä kyllä nälkä lähtee pitkäksi aikaa. Letut tarjotaan usein marjojen, hillon, sokerin, kermavaahdon tai jäätelön kera, mutta nuo perinteiset täytteet eivät mielestäni oikein sovi näihin. Sitten tein kuten Eeva Kolu ja kokeilin lettuja verigreipin ja vaahterasiirapin kanssa... ja voi hyvää päivää. Aivan täydellinen makuyhdistelmä. Jos verigreippi ei miellytä, kokeile näitä appelsiinin tai muiden sitrushedelmien kanssa.
Rahkaletut
250g maitorahkaa
3 munaa
1 dl vehnäjauhoja
1-2 rkl sokeria
1 tl vaniljasokeria
1 rkl rypsiöljyä
paistamiseen:
voita
tarjoiluun:
1-2 verigreippiä tai appelsiinia
vaahterasiirappia
Sekoita kaikki ainekset keskenään. Anna taikinan turvota 15-30 minuuttia. Paista keskilämmöllä paistinpannulla tai lettupannulla. Anna hyytyä rauhassa ennen kääntämistä. Anna jäähtyä. Fileroi verigreipit (tai appelsiinit) ja tarjoa lettujen kanssa. Kruunaa annos vaahterasiirapilla.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti