Yleensä tekaisen aamulla jonkinlaisen smoothien, mutta koska rakas tehosekoittimemme on huollossa jo kolmatta viikkoa, olen joutunut kehittelemään muita vaihtoehtoja aamupalapöytään. En juuri koskaan syö voileipiä, joten ehkä se perinteisin aamupala ei innostanut. (Ja jos joskus syön, niin kinkku päälle, juusto alle.) Eri tavat valmistaa kananmunia ovat käyneet melko tutuiksi. En jostain syystä ollut koskaan aiemmin kokeillut tehdä munakokkelia (scrambled eggs kuulostaa muuten paljon paremmalta kuin joku ihme kokkeli...) Tässä siis kaikessa yksinkertaisuudessaan:
Munakokkeli
2 munaa
tilkka maitoa, vettä tai kermaa
suolaa
mustapippuria
paistamiseen:
nokare voita
Riko munat ja lisää tilkka maitoa tai muuta nestettä. Mausta ja vispaa munien rakenne rikki. Kuumenna paistinpannu ja sulata nokare voita. Kaada munat pannuun ja odota, että ne hyytyvät hieman. Sekoita munia, kunnes irtonaista nestettä ei enää ole. Älä siis paista liian kuiviksi ja koeta olla rikkomatta munia ihan pieniksi rakeiksi.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti