23.11.2013

Täydellisyyttä hipova kinuskikastike

Tässäpä on takuuvarma suosikki mihin tahansa illanistujaisiin. Kirpeät omenat dipattuna makeaan kinuskiin... voi hyvää päivää, miten loistava yhdistelmä. Omenalohkoja kannattaa varata riittävästi. Jos ne loppuvat kesken ja kinuskia on vielä jäljellä, voit huomata syöväsi kinuskia suoraan sormella kulhosta...

Kinuskikastike kanelilla ja kardemummalla
2 dl kuohukermaa
1 dl fariinisokeria
0,5 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
kanelia
kardemummaa
ripaus suolaa
nokare voita

Mittaa kerma, fariinisokeri ja sokeri pinnoitettuun kattilaan. Kuumenna kiehumispisteeseen ja anna poreilla keskilämmöllä välillä sekoitellen 7-10 minuuttia, kunnes se on paksuuntunut. Voit testata, onko kinuski valmista, tiputtamalla sitä lasiin, jossa on kylmää vettä. Jos kinuski liukenee osittain veteen, jatka keittämistä - jos se muodostaa ehjän nokareen, kinuski on valmista. Lisää loput ainekset ja sekoita tasaiseksi. Tarjoa esimerkiksi omenalohkojen kanssa tai jäätelön päällä. Jos kinuski on jähmettynyt liikaa, voit varovaisesti lämmittää sitä hetken mikrossa ennen tarjoilua.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti