24.11.2013

Lempeän tulinen intialainen kana







































Pidän melko voimakkaasti maustetuista ruoista ja olen viime aikoina tykästynyt erityisesti intialaiseen ruokaan. Odotan innolla sitä päivää, kun saan hommattua itselleni morttelin - haluan kokeilla currytahnan tekoa kokonaisista mausteista. Tällä kertaa käytin TRS-tuotemerkin valmista tandoori masala -mausteseosta, joka oli kyllä oikein hyvää. TRS:n tuotteet ovat kyllä kokemukseni mukaan loistavia, ja erityisesti haluan kehua extratulista chilijauhetta, joka on kyllä ehdottomasti parasta chilijauhetta, mitä olen maistanut. TRS:n mausteet kuuluvat monien itämaisten elintarvikekauppojen valikoimiin.

Huomaa, että kanan on hyvä marinoitua yön yli jääkaapissa, jotta maut ehtivät kunnolla imeytyä.

Lempeän tulinen intialainen kana
600 g broileria
3-4 valkosipulinkynttä
2 salottisipulia
3 tl inkiväärimurskaa
200 g turkkilaista (tai muuta paksua) jogurttia
4 rkl tomaattipyreetä 2 tl TRS tandoori masala -mausteseosta
1 tl paprikajauhetta
0,5 tl chilijauhetta
1 maustemitallinen garam masalaa
1 maustemitallinen kurkumaa
1 maustemitallinen curryjauhetta
1 tl srirachaa
1 tl sokeria
suolaa

Paloittele broileri sopiviksi suupaloiksi. Murskaa valkosipulit ja kuutioi salottisipulit. Kuori ja raasta inkivääri tai käytä valmista inkiväärimurskaa. Sekoita kulhossa kaikki marinadin ainekset sekaisin ja lisää lopuksi kana. Sekoita niin, että jokainen kanapala on peittynyt marinadiin. Marinoi yön yli jääkaapissa. Paista wokkipannulla tilkassa öljyä ja tarjoile keitetyn riisin kanssa. (Riisin keitinveteen voi lisätä kurkumaa, jolloin siitä tulee mukavan keltaista.)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti