28.11.2013

Ihanat uunipaprikat







































Tehtiin pitkästä aikaa täytettyjä uunipaprikoita, ja voi nam. Aikaisemmin ollaan pidetty paprikoita uunin keskitasolla vain sen verran, että päällä oleva juusto on saanut vähän väriä, jolloin paprika on jäänyt melko rapsakaksi. Tällä kertaa paistettiin vähän pidempään uunin alatasolla, jolloin juustokuoresta tuli ihanan rapea ja paprikatkin ehtivät hieman pehmentyä. Vaihtoehtoisesti voisi esipaistaa parikoita ennen täyttämistä, jolloin niistä tulisi vieläkin pehmeämpiä. Reseptiä voi soveltaa helposti: täytteeksi voi laittaa jauhelihaa, kanaa, kasviksia... Riisin voi korvata esimerkiksi kuskusilla. Täytteiden määrät ovat summittaisia, koska paprikoissa on niin paljon kokoeroja. Pääruoaksi on syytä varata 1-2 paprikaa per nenä, ja lisukkeeksi 0,5-1.

Sienillä ja pekonilla täytetyt uunipaprikat
2 paprikaa
1 sipuli
noin 100 g herkkusieniä
muutama siivu pekonia
keitettyä riisiä (noin 0,75 dl keittämätöntä riisiä)
0,5-1 dl kermaa
suolaa
pippuria
paprikajauhetta
kourallinen juustoraastetta

Pese ja puolita paprikat, poista valkoiset osat ja siemenet. Pilko sipuli, herkkusienet ja pekoni pieneksi. Keitä riisi. Kuullota sipulit tilkassa öljyä, lisää herkkusienet ja pekoni. Siivilöi riisi ja lisää riisin sekaan sienipaistos. Lisää sen verran kermaa, että seos saa hieman kosteutta, mutta ei kuitenkaan lillu kermassa. Mausta ja täytä paprikat. Lisää päälle juustoraastetta. Paista 200 asteessa noin 25 minuuttia uunin alatasolla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti