29.11.2013

Taivaalliset suklaakeksit







































Tuttavani oli kerran tehnyt näitä johonkin tapahtumaan. En yleisesti perusta pahemmin kekseistä, ja nämäkin näyttivät vain tylsiltä ruskeilta kokkareilta. En meinannut edes maistaa. Olen ikuisesti kiitollinen, että lähtiessäni minulle tuputettiin yksi tällainen mukaan, sillä ensimmäinen haukkaus mullisti käsitykseni kekseistä. Vaadin saada reseptin itselleni ja sehän oli kuulemma löytynyt Kinuskikissan sivuilta. Reseptiä katsoessani en yhtään ihmetellyt, miksi keksit olivat niin maukkaita - näissä on vedetty aika överit voin, sokerin ja suklaan suhteen.





Suklaakeksit ovat ihanan pehmeitä, ja niistä löytyy isoja suklaapaloja. Taikinavaiheessa tuntuu, ettei taikina koostu muusta kuin sattumista, mutta valmiissa kekseissä suklaapaloja voisi olla enemmänkin. Käytin itse levyn Fazerin sinistä ja leikkasin palat vain puoliksi - halutessaan suklaan voi paloitella vielä pienemmäksi (yksi pala neljään osaan tai ihan karkeaksi rouheeksi asti). Keksit eivät ole maitosuklaasta tehtynä ällömakeita, mutta maitosuklaan voi toki korvata tummalla suklaalla tai esimerkiksi Lindtin minttusuklaalla.

Tästä määrästä tulee melko paljon syötävää - itse tein muistaakseni kolmella pellillä yhteensä 34 isohkoa keksiä. Koska keksit ovat niin tuhteja, näitä ei ihan pienellä porukalla saa ihan heti tuhottua. Onneksi keksit kestävät hyvin pakkasessa, jos malttaa vain olla napsimatta niitä sieltä!

Pehmeät suklaakeksit
200 g maitosuklaata
5,5 dl vehnäjauhoja
2 rkl kaakaojauhetta
3 tl leivinjauhetta
1 tl suolaa
250 g voita
1,5 dl sokeria
1,5 dl fariinisokeria
2 tl vaniljasokeria
2 munaa
1 dl kookoshiutaleita.

koristeluun:
noin 50 g valkosuklaata

Pilko suklaa paloiksi. Yhdistä jauhot, kaakaojauhe, leivinjauhe ja suola ja sekoita tasaiseksi. Sulata voi. Lisää sulaan voihin sokerit. Anna jäähtyä hieman ja vatkaa joukkoon munat. Vatkaa jauhoseos vähitellen joukkoon. Lisää kookoshiutaleet. Tarkista tässä vaiheessa, että taikina ei ole enää niin lämmintä, että suklaa voisi sulaa siihen. Lisää suklaapalat ja sekoita tasaiseksi. (Taikina on todella tönkköä ja sitä voi olla tässä vaiheessa hieman vaikea sekoittaa.) Muotoile taikinasta lihapullan kokoisia palleroita. Jos taikina juuttuu sormiin, voit öljytä kätesi rypsiöljyllä. Jätä pellille reilusti leviämisvaraa. Paista 175 asteessa 10 minuuttia. Huomaa, että keksien tulee jäädä pehmeiksi, joten ne paistetaan vain juuri ja juuri kypsäksi. Koristele halutessasi jäähtyneet keksit valkosuklaalla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti