27.11.2013

Avokadopasta




Juu, Alexander Gullichsenin avokadopasta on hyvää. Mutta... en vieläkään oikein ymmärrä ruokia, joissa kastiketta on hyvin niukasti pastan määrään nähden. Siksi tuplaan aina avokadojen, valkosipulin ja limen määrän.

Avokadopasta
2 avokadoa
2 valkosipulinkynttä
30 g (1 dl) raastettua parmesania (tai puolet raastettua parmesania ja puolet raastettua pecorinoa)
1,5 limen mehu
maun mukaan chilijauhetta tai pilkottua tuoretta chiliä
mustapippuria
basilikaa tai muita yrttejä
reilu loraus oliiviöljyä
200 g spagettia
suolaa
rypsiöljyä

Valmista ensin kastike tarjoilukulhossa. Kuutioi avokadot. Murskaa valkosipulit. Raasta juusto hienoksi. Purista sekaan limemehu. Mausta chilillä, mustapippurilla ja basilikalla. Kaada päälle reilu loraus oliiviöljyä ja sekoita kaikki ainekset sekaisin. Keitä spagetti hyvin suolatussa vedessä. Keitinveteen voit lisätä hieman rypsiöljyä. Spagetin tulee olla al dente - älä keitä liikaa! Ota 0,75 dl keitinvettä talteen, ja valuta pasta siivilässä. Heitä spagetit tarjoilukulhoon avokadoseoksen päälle, lisää joukkoon talteen ottamasi keitinvesi ja sekoita. Maista ja lisää tarvittaessa suolaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti