Kokemukseni marengeista on rajoittunut kaupassa myytäviin kuiviin pikku kikkareisiin, jotka eivät tosiaan tee vaikutusta. Viime kesän matkalla kiinnitin huomioni monien kahviloiden vitriineissä olleisiin jättimäisiin marenkeihin, jotka näyttivät kerrassaan herkullisilta. En ostanut yhtään, koska epäilin, että ne olisivat vain isompia kuivia kikkareita... Idea jäi kuitenkin mieleen ja päätin kokeilla tehdä kotona suklaisia jättimarenkeja. Nämä onnistuivatkin yllättävän hyvin - marengit olivat päältä rapeita ja sisältä sitkeitä. Vaikka käytin desin vähemmän sokeria kuin ohjeissa kehotettiin, marengit olivat supermakeita ja veivät kyllä makeanhimon samantien. On kyllä ihmeellistä, mitä valkuaisista saa aikaan!
Isot suklaamarengit
70 g suklaata
4 valkuaista
2 dl (Siro-)sokeria
2 tl maissitärkkelystä
1 tl sitruunamehua
Sulata suklaa mikrossa ja anna jäähtyä. Erottele munat ja varo, ettei keltuaista pääse lainkaan valkuaisten joukkoon. Vatkaa valkuaiset vaahdoksi ja lisää sokeri pienissä erissä koko ajan vatkaten. Lisää maissitärkkelys ja sitruunamehu. Vatkaa, kunnes vaahto on kovaa ja kiiltävää, ja pysyy ylösalaisin käännetyssä kulhossa valumatta. Valuta suklaa vaahdon joukkoon, ja kääntele lusikalla sekaisin muutamalla vedolla. Älä sekoita liikaa, etteivät raidat häviä. Nostele leivinpaperille isoja kekoja. Paista marenkeja 60-75 asteessa 2-4 tuntia. Käy välillä kokeilemassa, ovatko valmiita: valmis marenki irtoaa helposti leivinpaperista. Sammuta uuni ja jätä halutessasi marengit kuivumaan uuniin yön yli.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti