21.11.2013

Mahtavat fajitakset





Yhdistän tortillaruokiin hyvin läheisesti jauhelihan, kanan, papumuhennoksen, vihannekset sekä guacamolen ja salsan. En ollut koskaan harkinnutkaan kalaa mahdollisena tortillan täytteenä, ennen kuin törmäsin jonkun ravintolan listalla lohi-fajitaksiin. Nykyään lohi on taloudessamme se vakiintunein tortillatäyte. Ja voi miten hyvää se onkaan! Vielä kun lohen yhdistää paprika-sipulipaistokseen, on taivaallinen makunautinto taattu.

Lohi-fajitas paprika-sipulipaistoksella
300 g lohta
suolaa
sitruunapippuria

1-2 punaista paprikaa
1-2 sipulia
paprikajauhetta
suolaa
mustapippuria

tortilloja (2 isoa per hlö)
salaattia
salsaa
guacamolea
creme fraichea tai aiolia

Fileoi lohi ja mausta se suolalla ja sitruunapippurilla. Paista 175 asteessa noin 15 minuuttia. 

Pese paprikat ja suikaloi ne ohuiksi. Puolita sipulit ja leikkaa ne suikaleiksi. Kuullota sipuleita hieman ja lisää paprikat. Paista kunnes sipulit ja paprikat ovat hieman pehmenneet (mutta eivät ole vielä lössöjä!). Lisää runsaasti paprikajauhetta ja mausta lopuksi suolalla ja pippurilla.

Lämmitä tortillat esimerkiksi mikrossa. Täytä ne lohella, paprikapaistoksella, salaatinlehdillä, salsalla, guacamolella ja creme fraichella - ja yritä vielä saada ne taiteltua kasaan. Haukkaa ja sano: "Jestas, miten hyvää."

2 kommenttia:

  1. Uskomatonta, miten jollain voi olla näin puhdasoppisen hyvä maku! -Olen otettu, että olen törmännyt tähän blokiin,,ihan kaikki on täydellistä. Voi miksi et ole 50v. mies. Olisin löytänyt elämäni kumppanin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitos ihanasta kommentistasi! Mukavaa, että olet löytänyt blogiini! :)

      Poista