19.11.2013

Avokadodippi



Jos et ole maistanut itse tehtyä guacamolea, olet missannut jotain järisyttävän hyvää. Tämä päihittää kaupan versiot mennen tullen! Avokadotahnaan voi dipata maissilastuja, sitä voi syödä tortillojen sisällä ja se on todistettavasti täydellistä ruisleivän päällä. Guacamole on helppo ja nopea valmistaa - ainoa asia, mikä voi koetella kärsivällisyyttä, on avokadojen kypsymisen odottelu. (Vinkki! Jos käy niin harvinaisen oudosti, että kaapissasi on liikaa kypsiä avokadoja, etkä keksi niille käyttöä, voit puolittaa ne ja laittaa pakkaseen odottelemaan.)

Guacamole
3 avokadoa
1 iso tai 2 pientä tomaattia
puolikas punasipuli
1 iso valkosipulinkynsi
1 limen mehu
pieni nippu korianteria
chilijauhetta
suolaa
mustapippuria
(1 rkl creme fraichea)

Kuutioi avokadot ja tomaatit. Pilko punasipuli ja valkosipuli pieneksi. Sekoita kulhossa nämä ainekset ja purista joukkoon limen mehu. Nypi korianterin lehdet ja silppua ne, lisää seokseen. Mausta chilijauheella, suolalla ja pippurilla. Halutessasi sekoita joukkoon vielä creme fraichea. Anna tekeytyä jääkaapissa puoli tuntia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti