6.11.2013

Kotiversio thai-suosikista

Rakastan punaista currya ja valitsen sitä lähes aina thaimaalaisissa ravintoloissa. Onnistuin vihdoinkin tekemään kotona melkein yhtä hyvää, jee! Reseptiä voi varioida omien mieltymysten mukaan - tällä kertaa käytin kanaa, mutta kasvisversio on varmasti yhtä hyvää.

Punainen curry
1 parsakaali
2-3 porkkanaa
1 prk bambunversoja
1 paprika
(1 kesäkurpitsa)
1-2 sipulia
2-4 valkosipulinkynttä
1-2 cm:n pala inkivääriä
3-5 rawit-chiliä tai chilijauhetta
rypsi- ja/tai seesamöljyä
(maustamatonta tai hunajamarinoitua broileria)
3-4 rkl punaista currytahnaa
1 tlk kookosmaitoa
hunajaa
ruokosokeria
soijakastiketta
kalakastiketta
1 limen mehu
(tuoretta korianteria)
(riisiä tai nuudeleita)


Pilko haluamasi vihannekset sopiviksi suupaloiksi. Murskaa valkosipulit. Kuori ja raasta inkivääri (tai käytä valmista inkiväärimurskaa). Pilko chilit pieneksi hanskat kädessä tai varoen koskemasta chileihin (muuten kädet polttelee myöhemmin!). Ruskista broilerisuikaleet öljyssä. Lisää punainen currytahna ja kookosmaito. Kun currytahna on sekoittunut kunnolla, lisää pilkotut chilit, valkosipuli ja inkiväärimurska. Koska chilin sopiva määrä on tottumuskysymys, sitä kannattaa laittaa aluksi vain vähän ja lisätä tarvittaessa myöhemmin, jotta liika chili ei pilaa ruokaa peittämällä muita makuja. Lisää ensin porkkanat (ja muut, joiden kypsymisessä kestää kauemmin) ja myöhemmin loput kasvikset. Tarkoitus olisi, että kasviksissa on vielä hieman pureskeltavaa, eivätkä ne menisi aivan mössöksi. Mausta hunajalla, ruokosokerilla, soija- ja kalakastikkeella. Purista lopuksi joukkoon limen mehu. Koristele halutessasi korianterilla. Tarjoa sellaisenaan tai riisin tai nuudelin kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti