5.11.2013

Terveellistä herkkua


Vaikka olen tehnyt omenasta vaikka ja mitä, en ollut aikaisemmin kiinnittänyt huomiota, kuinka kauniin muotoisia siemenkodat ovat. Omenalastut ovatkin erittäin kauniita, herkullisia ja terveellisiä naposteltavia. Ainoa haittapuoli on, että ne häviävät hujauksessa ja tekemisessä kuluu ainakin se pari tuntia.

Omenalastut
2-4 omenaa (esim. Royal Gala, Pink Lady)
kanelia
(sokeria)



Leikkaa omenat mahdollisimman ohuiksi viipaleiksi. Tämä on aika haastavaa ja vaatii harjoittelua (mandoliinilla onnistuisi helpommin kuin veitsellä). Toki voit myös puolittaa omenan, jolloin leikkaaminen on huomattavasti iisimpi juttu. Siemenkotaa on turha poistaa, lastut pysyvät paremmin kasassa ja ovat kauniimpia. Jos haluat välttää lastujen tummumisen, pyyhkäise niitä sitruunasiivulla. Levitä pellille ja ripottele päälle kanelia ja halutessasi myös sokeria. Kuivata 100-asteisessa uunissa 1-2 tuntia, pidä uuninluukkua raollaan esimerkiksi patalapun avulla. Tarkista välillä, ovatko lastut jo rapeita - ota tarvittaessa ohuemmat pois ja jätä paksummat vielä kuivumaan. Toki lastuja ei tarvi kuivattaa ihan rouskuviksi asti, vaan ne voi hyvin jättää hieman nahkeammiksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti