Rukiinen mustikkapiirakka
pohja:
85 g voita
2 dl ruisjauhoja
1,5 dl grahamjauhoja
0,5 dl sokeria
0,5 dl vettä
täyte:
~ 6 dl mustikoita
1,5 rkl sokeria
1 rkl perunajauhoja
Sulata voi ja lisää joukkoon ruis- ja grahamjauhot sekä sokeri. Sekoita tasaiseksi ja lisää vesi, jotta saat muotoiltua taikinasta tasaisen pallon. Voitele piirakkavuoka ja painele taikina sen pohjalle ja vähän myös reunoille. Pistele pohja haarukalla. Sekoita mustikat, sokeri ja perunajauhot keskenään ja kaada pohjan päälle. Paista 200 asteessa noin 25 minuuttia. Anna jäähtyä (ainakin vähän) ja tarjoa vaniljajäätelön tai vaniljakastikkeen kera.
Onpa herkullisen näköinen piirakka! Olen löytänyt blogisi vastikään ja se vaikuttaa aivan fantastiselta löydöltä! Ihania reseptejä, kauniita kuvia ja ah niin herkullisen kuuloisia ruokia - pakko kokeilla :)
VastaaPoistaKiitos paljon, kiva kun oot löytänyt tänne! Mä oon jo pidempään käynyt kuolaamassa sun ihanaa blogiasi ja saanut sieltä paljon ideoita omaankin kokkailuun. :)
PoistaAivan ihania ohjeita täällä! Ite en mikään keittiön kuningatar ole ja tosi huonosti uskallan koittaa mitään, mut nää ohjeet on niim simppelin tuntusia että pitänee joitakin joskus koittaa:)
VastaaPoistaOma mustikkapiirakkalemppari on ehdottomasti pullataikinaan tehty, mut uskoisin et tää kyllä tulis hyvänä kakkosena ja löis muropohjaan tehdyn kirkkaasti!
Kiitos! Tässä on tosiaan vähän enemmän luonnetta kuin murotaikinaan tehdyssä mustikkapiirakassa. Ja hei ihan mahtavaa, jos uskallat kokeilla jotain reseptejäni! Voin tunnustaa, että muutama vuosi sitten en osannut edes paistaa lettuja, mutta kokeilemallahan sitä oppii kaikenlaista. :)
PoistaLöysin vasta tämän blogin ja oon selaillut sun vanhoja postauksia tooodella paljon! Vielä oo lähinnä ihastellut herkulisia kuvia, mutta laittelen kuitenkin "kirjanmerkkejä" postauksiin, joitten reseptin aion toteuttaa. Lohipasta ja marjapavlova löytyvät oman listani kärjestä :)!
VastaaPoistaKiva kuulla, tervetuloa vaan blogiini! Tuu sitten kertomaan, miten onnistui! :)
PoistaSiis kuinka täydelliseltä tuo piirakka näyttääkään! Ruis sopii hyvin mustikan kanssa, mutta itse oon monesti tehnyt piirakkaa talkkunajauhosta ja sekin on kyllä aika nappikombo :) Kiva blogi sulla!
VastaaPoistaVoi kiitos! Itse en ole koskaan kokeillut käyttää talkkunajauhoja mihinkään, pitääpä laittaa tämä vinkki korvan taakse. :)
PoistaResepti vaikuttaa tosi hyvältä! Muistatko minkä kokoiseen vuokaan tämä on tehty? :)
VastaaPoistaKäytin tässä 36 x 13 cm kokoista vuokaa. :)
Poista