14.8.2014

Kaurainen päärynä-jogurttivispipuuro

Miltäs kuulostaisi samettisen pehmeä, kuohkea ja raikkaan päärynäinen aamiaispuuro? No sitähän minäkin, kuulostaa ihanalta! Kun näin tämän Kokit ja Potit -blogin reseptin, tiesin, että sitä pitäisi kokeilla ja heti. Tuplasin annoksen ja tein pientä hienosäätöä makuihin, mutta muuten ohje on sama kuin alkuperäinen. Ja kuulkaa, siitä tuli herkullista. Niin herkullista, että söin heti puolet suoraan kattilasta. Puuro sopii muuten loistavasti juuri tähän vuodenaikaan. Se on jogurtin ansiosta raikasta, mutta makumaailmassa mennään jo syksyn puolelle. Taidan tietää, mitä syön seuraavat viikot aamupalaksi... En olisi uskonut, mutta niin se vain on, että myös kylmään kaurapuuroon voi kehittyä riippuvuus.

Päärynä-jogurttipuuro
2 dl kaurahiutaleita
5 dl vettä
ripaus suolaa
2 isoa tai 3 pientä päärynää
0,5 limen mehu
3 dl maustamatonta jogurttia
1 rkl vaniljasokeria
1 tl jauhettua inkivääriä
0,5 tl kanelia

(+ 1 päärynä)
(+ kanelia)

Jauha kaurahiutaleet tehosekoittimessa tai teholeikkurilla hienoksi jauhoksi. Kiehauta vesi ja lisää kaurajauhot, keitä matalalla lämmöllä samalla sekoittaen noin 5 minuuttia. Lisää ripaus suolaa ja anna puuron jäähtyä hieman. Kuori päärynät ja soseuta ne tehosekoittimessa, lisää puuron joukkoon. Purista joukkoon puolikkaan limen mehu ja lisää loput ainekset. Sekoita hyvin ja anna jäähtyä kokonaan. Vatkaa puuroa noin 5 minuuttia, kunnes siitä tulee kevyttä ja kuohkeaa. Tarjoa esimerkiksi päärynälohkojen ja kanelin kanssa.

3 kommenttia:

  1. Tämä puuro on puurojen aatelia, ehdottomasti!
    Ja kiva kuulla, että reseptini maistui sinullekin :)

    VastaaPoista
  2. Voisiko päärynät korvata esim päärynäpiltillä? Nimim. Aika laiska.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Siitä vaan, oikopolut kunniaan! :)

      Poista