11.8.2014

Q niin kuin quesadillat

Quesadillat kuuluvat mielestäni enchiladojen kanssa samaan kategoriaan: rumaa, mutta ah, niin mielettömän herkullista ruokaa! Quesadillat eivät todellakaan näytä kuvissa kovin houkuttelevilta, mutta ulkonäkö pettää. Rapea kuori ja sisällä oleva venyvä juusto on nimittäin aika lyömätön yhdistelmä. Ne ovatkin quesadillojen olennaisimmat jutut - täytteeksi voi laittaa melkeinpä mitä tahansa. Tämänkertainen kana + paprika -setti oli ainakin erittäin jees. Juuston määrässä ei sitten kannata hirveästi nuukailla! Sulava juusto auttaa pitämään tortillakuoria ja täytteitä paremmin kasassa kääntämisen aikana.

Kanaquesadillat
300 g broileria
1 valkosipulinkynsi
puolikas paprika
2-3 dl cheddar-juustoa
loraus rypsiöljyä
paprikajauhetta
chilijauhetta
mustapippuria
ripaus suolaa
4 pientä tortillaa

+ guacamolea

Leikkaa broileri pieniksi suikaleiksi. Murskaa valkosipulinkynsi ja pilko paprika pieniksi kuutioiksi. Raasta juusto hienolla terällä. Kuumenna pannu ja lisää loraus rypsiöljyä, paista broileri kypsäksi. Lisää valkosipulimurska ja maun mukaan muita mausteita (suolaa vain vähän, juusto kun on myös suolaista), siirrä syrjään. Säädä liesi keskilämmölle. Laita yksi tortilla pannulle, ripottele päälle reilusti juustoraastetta ja lisää juuston päälle broileria ja paprikaa. Laita päälle toinen tortillalettu. Paista hetki molemmilta puolilta niin, että tortillat ruskistuvat sopivasti ja sisällä oleva juusto sulaa. Leikkaa quesadillat neljään osaan. Tarjoa guacamolen kanssa.

2 kommenttia:

  1. Focus on Fashion -blogin Salla vinkkasi blogissaan tästä sun blogista ja nyt oon lukenu aika pitkälle tätä, ja tykkään tosi paljon! Musta on kivaa, että sun reseptit on aika simppeleitä ja niissä ei oo liikaa kikkailua. Oon laittanu jo monta reseptiä muistiin, että testailisin niitä, esim. just nää quesadillat :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei kiva kuulla! Tuu sitten kertomaan, miten testailut onnistui! :)

      Poista