17.8.2014

Alkusyksyn linssicurry

Pakko se on myöntää, että ilmassa alkaa olla syksyn tuntua, vaikka tuo aurinko vielä paistaakin ja ulkona tarkenee edelleen suhteellisen vähillä vaatteilla. Vaikka rakastan kesää, alkusyksy on silti lempivuodenaikani ja odotan innolla syyskuun alkua. Ulkona on syksyisin niin mielettömän kaunista - kellertyvät puut ja sateesta kiiltävät kadut saavat olon tuntumaan niin kuin olisi satukirjassa. Syksy on ihan paras myös siksi, että silloin saa niin hyvää ruokaa. Omenapiirakat, sienihöystöt ja voimakkaasti maustetut padat... nam, nam ja nam! Yksi parhaimmista syksyresepteistäni on alla oleva linssicurry, joka lämmittää varmasti viileinä iltoina. Tämä maistuu varmasti paatuneimmille lihansyöjillekin.

Linssicurry
2,5 dl punaisia linssejä
1 iso sipuli
3 valkosipulinkynttä
2 rkl rypsiöljyä
2 tl inkiväärimurskaa
1 rkl garam masalaa
2 tl juustokuminaa
2 tl kurkumaa
2 tl curryjauhetta
2 tl chilihiutaleita
ripaus kanelia
1 tlk (400 g) tomaattimurskaa
1 tlk (400 ml) kookosmaitoa
2 dl vettä
2 tl sokeria
suolaa
mustapippuria
1 ruukku tuoretta korianteria

+ keitettyä riisiä

Huuhtele linssit, hienonna sipuli ja murskaa valkosipulinkynnet. Kuumenna wokkipannussa öljy ja lisää mausteet, paista noin minuutti. Lisää sipuli, valkosipuli ja inkivääri, kuullota muutama minuutti. Lisää linssit, tomaattimurska, kookosmaito ja vesi. Anna porista noin 10 minuuttia, kunnes linssit ovat kypsiä. Lisää sokeri ja maun mukaan suolaa ja pippuria. Ripottele pinnalle tuoretta korianteria ja tarjoile keitetyn riisin kanssa.

10 kommenttia:

  1. Hei, ihania reseptejä sulla täällä! Aiva vesi herahtaa kielelle, kun näitä selailee :). Kuinka monta annosta tällä ohjeella tulee? Osaan sitten mitoittaa määrät omiin tarpeisiini sopiviksi :). Kiitos!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitos! Oon ihan onnettoman huono arvioimaan näitä määriä, kun aina vaan teen x määrän ruokaa ja sitä sitten syödään niin kauan kuin riittää. :D Tästä määrästä taisi tulla noin neljä annosta.

      Poista
    2. Tein tätä tänään ja herran jestas kun oli hyvää! Ensimmäistä kertaa käytin juustokuminaa, garam masalaa jne ja nyt kyllä tämän opiskelijan maustemaailma mullistui täysin. Takaisin ei ole paluuta :D. Onneksi ruokaa jäi vähän yli, niin saa herkutella myöhemmin lisää ;D. Kiitos herkullisesta reseptistä :)! Tätä tulee varmasti tehtyä vielä joskus uudelleen.

      Poista
    3. Aah mahtavaa, tervetuloa juustokuminan ja garam masalan rakastajien kerhoon! Tää resepti on kyllä hyvä osoitus siitä, että opiskelijabudjetillakin voi nauttia maukkaasta ruoasta. :)

      Poista
  2. Syssy maistuu nyt mullekin! Nam, tällaista voisi kokeilla kun juuri tänään kotiutitin vaihteeksi taas linssiä. Tähän asti olen ollut kikhernekierteessä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä ostin heti kerralla useamman paketin linssejä, kun tiesin, että tulee tehtyä näitä linssiruokia syksyn mittaan sen verran usein. Pitänee kokeilla käyttää kikherneitäkin, en oo tähän mennessä tehnyt niistä juuri muuta kuin hummusta. :)

      Poista
  3. Ahh, linssicurry on aivan mahtava ruoka! Itse tykkään lisätä curryihin sekaan tomaattimurskan lisäksi Bionan tai Urtekramin tomaattipyrettä, joista saa vielä lisää tomaattista makua ja taitaa se väriäkin vähän syventää. Herkullista varmasti toki ilmankin pyrettä. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu ihan totta, tomaattipyree sopisi tähän loistavasti. :)

      Poista
  4. Heimoi! Just tein tällä reseptillä ja intialaisen ruoan isona ystävänä voin sanoa että NAM! Ensimmäistä kertaa ei tarvinnu laittaa mausteita enempää ku reseptissä sanottu (monasti pitää melkeinpä tuplata, että saa oikeesti sitä makua). Parilla minimuutoksella tein, elikkä kanelijauheen sijasta mulla oli kaks kanelitankoa, pilkoin mukaan yhen tuoreen tomaatin ja lopuiks lisäsin kaupasta löytämiäni tuoreita baby leaf pinaatin lehtiä.
    Kiitos tosi paljon reseptistä! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hahaa oon huomannut saman, että yleensä reseptien maustemäärät on ihan alimitoitettuja ja itse pitää aika paljon lisäillä... Kiva, että tässä oli sopivasti ytyä sunkin makuun! Pinaatti sopii tähän varmasti tosi hyvin, pitääpä itsekin seuraavalla kerralla testata. :)

      Poista