8.4.2014

Terveelliset aamiaismuffinssit

Yritän saada tällä viikolla graduni siihen kuntoon, että voin lähettää sen esilukuun. Hommia riittää vielä sen verran, että en tohtisi käyttää kovin paljon aikaa aamiaisten ja välipalojen valmistamiseen. Herkulliset ja terveelliset banaani-kauramuffinssit ovat olleet oiva apu kiireiselle opiskelijalle, sillä näiden tekeminen vie vain hetken ja sitten onkin evästä valmiina pariksi päiväksi. Ei muuten uskoisi, että näissä muffinsseissa ei ole lainkaan voita eikä sokeria! 

Terveelliset banaani-kauramuffinssit
3 dl kaurahiutaleita
1,5 tl leivinjauhetta
2-2,5 banaania
3 munaa
0,5 dl maitoa
1 rkl hunajaa
1,5 tl kanelia
0,5 tl kardemummaa
0,5 tl jauhettua neilikkaa
0,5 tl jauhettua inkivääriä

Laita kaurahiutaleet ja leivinjauhe teholeikkuriin tai tehosekoittimeen ja surrauta hiutaleet jauhoksi. Sekoita banaanit, munat, maito, hunaja ja mausteet sauvasekoittimella tai tehosekoittimella juoksevaksi seokseksi. Sekoita joukkoon jauhetut kaurahiutaleet ja leivinjauhe. Vuoraa muffinssipelti paperisilla vuoilla ja lusikoi taikina niihin. Voit täyttää vuoat tavallista täydemmiksi, sillä taikina ei juurikaan kohoa uunissa. Paista 200 asteessa 15 minuuttia. Anna muffinssien jäähtyä täysin ennen tarjoilua, niin muffinssit irtoavat paremmin paperista.

14 kommenttia:

  1. Täydellinen sokeriton ja vehnätön muffinsiresepti! Nämä on tosi käteviä ottaa myös mukaan välipalaksi. Kiitos reseptistä! =)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Kiva, jos reseptistä on ollut iloa. :) Itellä kun on ollut eväänä näitä, niin on aina saanut selitellä, että nää on oikeesti ihan terveellisiä ja mun ruokavalio ei tosiaan koostu pelkästään sokeri-voi-vehnä-herkuista. :D

      Poista
  2. Aah, aivan ihanalta tuoksuu! Omat muffinit ovat kohonneet tosi paljon ja ovat vielä uunissa. :-) Taikina oli ainakin ihan sairaan hyvää, joten pahoja nämä eivät voi olla!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kuulla, että tykkäät! :) Nää on kyllä superhyviä, pitääpä itekin tehdä uudestaan. :)

      Poista
  3. Itse lisäsin kurpitsan siemeniä ja omenaa/mustikkaa, toimii :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mmm, sopii varmasti hyvin! Pitääpä itsekin kokeilla. :)

      Poista
  4. Ihanaa! Pitää pääsät testailemaan!!
    Montako annosesta tulee? n. 10kpl?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sori, että vastaus viipyi, oon ollut viime päivät kellon ympäri töissä. :) Reseptistä tulee 10-12 kpl, riippuu vuoan koosta.

      Poista
  5. Tein näitä ja kuivia tuli... Maku sinäänsä kohdillaan, mutta olisin ehdottomasti lisännyt öljyä, vaikkapa miedon makuista hasselpähkinäöljyä, niin olisivat muffinit kosteampia.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ai, no voi harmi! :/ Mä oon tehnyt näitä kymmeniä kertoja eikä oo koskaan tullut kuivia, vaan päinvastoin ovat olleet kosteudeltaan ihan täydellisiä. Toki banaanien ja kananmunien koko ratkaisee aika paljon ja onhan uuneissakin eroja. Toivottavasti onnistuu ensi kerralla paremmin!

      Poista
  6. Kannattaa valita mahdollisimman kypsät banaanit , tulee enemmän kosteutta. Minun muffarit onnistui myös tosi hyvin. Maukkaita tuli, kiitos reseptistä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kommentista! Itse käytänkin aina vaan niitä pöydälle unohtuneita, jo lähes kauttaaltaan ruskeita banaaneja kaikkeen leivontaan. :)

      Poista
  7. Kiitos reseptistä, hyviä tuli. Lisäsin yhden happaman omenan pieninä paloina. Maistui myös taaperolle, jolle eivät oikein mitkään muut ole uponneet.

    VastaaPoista
  8. Kiitos reseptistä! Näitä on tullut tehtyä usein, sillä ovat meidän 6-vuotiaan suosikkeja.

    VastaaPoista