11.4.2014

Piparminttuinen raakasuklaa

No johan, nyt on kyllä löytynyt sellainen juttu, missä ei kertakaikkiaan voi epäonnistua. Olen kokeillut raakasuklaan valmistamista jo useampaan otteeseen viime viikkojen aikana ja joka kerta lopputulos on ollut lumoavan herkullista. Tarkat määrät eivät raakasuklaan kohdalla tosiaan ole niin justiinsa, vaan aika vapaalla kädellä saa soveltaa ja onnistuminen on silti taattu. Kun suklaamassa on vielä sulaa, siihen voi lisätä  makeutusta ja mausteita niin paljon, että on tyytyväinen makuun. Eli kannattaa mieluummin kuunnella omia makunystyröitä kuin noudattaa orjallisesti reseptiä (tämähän pätee tietysti kaikkeen ruoanlaittoon). Piparminttuöljyn kanssa kehotan kyllä olemaan varovainen, sillä pienikin määrä liikaa voi olla kohtalokasta.

Mintturaakasuklaa
50 g kaakaomassaa
1 dl kaakaovoita
4 rkl kookosöljyä
4 tl juoksevaa hunajaa
1 rkl agavesiirappia
3 rkl raakakaakaojauhetta
3 rkl carob-jauhetta
3 rkl lucumaa
ripaus suolaa
~ 1 tl piparminttuöljyä 

Raasta kaakaomassa (ja tarvittaessa myös kaakaovoi), jotta sulaminen tapahtuu nopeammin. Laita lämpimään vesihauteeseen raastettu kaakaomassa, kaakaovoi ja kookosöljy. Anna sulaa rauhassa, voit välillä sekoitella. Lisää sitten makeutus eli hunaja ja agavesiirappi ja sekoita huolella. Lisää raakakaakaojauhe, carob-jauhe, lucuma ja ripaus suolaa ja sekoita tasaiseksi juoksevaksi massaksi. Lisää lopuksi piparminttuöljy pikkiriikkinen määrä kerrallaan. Maista aina, onko piparminttuöljyä jo omaan makuusi riittävästi ja lisää vasta sitten enemmän, jos siltä tuntuu. Kun maku on kohdillaan, kaada massa muotteihin tai esimerkiksi leivinpaperilla vuoratun lautasen päälle ja laita pakastimeen jähmettymään 30 minuutiksi. Säilytä sen jälkeen jääkaapissa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti