27.4.2014

Pinaattiletut tuoreesta pinaatista

Hurraa, selvisin vuoden kestäneestä urakasta ja valmis gradu lähti eilen painoon! Gradun viimeistely vaati lähes yli-inhimillisiä voimia ja Kippari-Kallen tapaan tankkasin energiaa pinaatista ja mistäpä muustakaan kuin pinaattiletuista. Tässäpä hyvä ohje kaikille supervoimia kaipaaville:

Pinaattiletut
250 g tuoretta pinaattia
nokare voita
2 munaa
5 dl kevytmaitoa
3 dl vehnäjauhoja
1 rkl voisulaa
~ 1 tl suolaa
mustapippuria
ripaus muskottipähkinää
+ voita paistamiseen

Pese ja kuivaa pinaatti. Paista pannulla nokareessa voita muutama minuutti niin, että pinaatti menee kasaan. Anna jäähtyä hieman. Sekoita kaikki ainekset tehosekoittimessa ja anna taikinan tekeytyä 30 minuuttia. Paista pannulla voissa ja tarjoile heti esimerkiksi kermaviilikastikkeen tai raejuuston kanssa.

8 kommenttia:

  1. Kiitos ohjeesta, tuli hyviä lettuja :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kommentista ja mukavaa, että maistui! :)

      Poista
    2. Kiitos, oikein hyviä tuli.

      Poista
  2. Kasvilavalla näkyi olevan sopivasti jo pinaattia. Tätä ohjettasi sitten kokeilemaan, kiitos kun jaat.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kuulla. Nautinnollisia pinaattilettu-hetkiä! :)

      Poista
  3. tarjoilt ecuadorissa host-perheelle Suomea edustavana ateriana! rulasivat pinaatti letut tortilloiksi ja laittoivat perunamuusin ja salaatin letun sisaan. Loistava resepti kiitos!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kommentista! Mukava kuulla, että ovat maistuneet sielläkin päin maailmaa! :)

      Poista