20.4.2014

Helppo mustikkainen raakapiirakka


Raakaleivonnaiset ovat helppoja, maukkaita ja usein myös houkuttelevan värikkäitä. Kyhäsin tämän yksinkertaisen mustikka-raakapiirakan yhtenä arki-iltana niistä aineksista, mitä kaapista sattui löytymään ja lopputuloksesta tulikin aika kiva. Yritin aluksi painella taateleista ja pähkinöistä koostuvan taikinan piirakkavuokaan, mutta se juuttui niin helposti kiinni, että päätin luopua ajatuksesta. Taikina oli kuitenkin niin helposti muotoiltavaa, että sen sai helposti paineltua leivinpaperin päälle sopivaan muotoon ilman vuokaakin. Resepti on helposti varioitavissa: pohjassa voi käyttää manteleiden ja pekaanipähkinöiden sijasta vaikkapa macadamia- tai pistaasipähkinöitä, täytteessä mustikoiden sijasta mansikoita tai vadelmia ja koristelussa kookoslastuja tai pähkinöitä. 

Mustikka-raakapiirakka
pohja:
1 dl manteleita
1 dl pekaanipähkinöitä
0,25 tl vaniljajauhetta
ripaus suolaa
2 dl taateleita (n. 12 kpl) 

täyte:
2 dl mustikoita
1 banaani
2,5 rkl chia-siemeniä
1 rkl agavenektaria (tai hunajaa)
0,25 tl vaniljajauhetta
1/4 limen mehu

päälle:
mustikoita
siitepölyä

Laita mantelit ja pekaanipähkinät teholeikkuriin tai tehosekoittimeen ja pyöräytä jauhoksi. Lisää vaniljajauhe ja ripaus suolaa. Poista taateleiden kivet ja pyöräytä tasaiseksi massaksi. Leikkaa leivinpaperista halkaisijaltaan noin 15-20 cm oleva ympyrä ja painele taikina sen päälle. Muotoile pohjan lisäksi myös reunat. Sekoita kaikki täytteeseen tulevat ainekset tehosekoittimessa ja anna tekeytyä noin tunti jääkaapissa. Kaada täyte pohjan syvennykseen ja koristele mustikoilla ja siitepölyrakeilla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti