6.4.2014

Kun chai latte päätyi pakastimeen

Chai latte on herkullista, ja halusin kehitellä siitä jäätelöversion. Ja voi pojat, että tuli hyvää. Jos haluat täyteläisen kermaista ja ihanan mausteista jädeä, suosittelen kokeilemaan tätä!

Glukoosisiirappi auttaa jäätelöä pysymään kiteettömänä ja tekee rakenteesta pehmeän ja ehkä myös hieman sitkeän. Itse tykkään käyttää glukoosisiirappia jäätelöissä, mutta resepti toimii myös ilman sitä.

Chai-jäätelö
4 dl kuohukermaa
2 dl maitoa
2 tl raastettua inkivääriä
6 kokonaista (ruskeaa) kardemummankotaa
8 kokonaista neilikkaa
5 kokonaista mustapippuria
2 kanelitankoa
1 tähtianis
3 pussia maustamatonta mustaa teetä
4 keltuaista
1 dl sokeria
(0,5 dl glukoosisiirappia)
ripaus suolaa
(1 maustemitallinen kanelia)
(1 maustemitallinen kardemummaa)
(1 maustemitallinen vaniljajauhetta)
(ripaus jauhettua neilikkaa)

Kaada kuohukerma ja maito kattilaan. Kuori pala inkivääriä ja raasta karkealla terällä. Murskaa kardemummat, jotta siemenet pääsevät esiin. Laita inkivääriraaste, kardemumman siemenet ja kodat, neilikat, mustapippurit, kanelitangot ja tähtianis kattilaan. Kiehauta, ota pois levyltä ja anna hautua kannen alla 1 tunti.

Kuumenna neste taas kiehuvaksi ja lisää tee. Ota kattila pois levyltä ja anna hautua 10 minuuttia. Kaada seos siivilän läpi ja poista mausteet ja teepussit. Vatkaa kulhossa keltuaiset ja sokeri vaahdoksi. Lisää lämmintä kermaseosta keltuais-sokerivaahtoon pienissä erissä koko ajan vatkaten. Kaada tämän jälkeen seos takaisin kattilaan ja laita levy keskilämmölle. Hämmentele seosta noin 5-10 minuuttia, kunnes se hieman paksuuntuu. (Älä kuitenkaan keitä ja anna keltuaisten kypsentyä erillisiksi haituviksi!) Jos käytät glukoosisiirappia, lisää se tässä vaiheessa ja sekoita tasaiseksi. Lisää ripaus suolaa ja halutessasi vielä mausteita. Itse lisäsin hieman kanelia, kardemummaa, vaniljajauhetta ja neilikkaa.

Anna seoksen jäähtyä ja laita sitten jäätelökoneeseen pyörimään. Jos sinulla ei ole jäätelökonetta, voit myös laittaa seoksen suoraan pakkaseen ja käydä sekoittelemassa seosta muutaman kerran jäätymisen aikana.

2 kommenttia:

  1. Näyttää aivan mielettömän hyvältä! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitti! Tää on kyllä chai latesta tykkäävien unelmajäde. :)

      Poista