7.4.2014

Alkupalojen kuningas: cantaloupea ja ilmakuivattua kinkkua

Tämä suolaisen kinkun ja makean melonin yhdistelmä on voittamaton. Ja mikä parasta, sen kokoon kyhääminen vie vain muutaman hassun minuutin. Jos näin vähällä vaivalla saa makunystyrät laulamaan hallelujaa, olen myyty. Yksinkertainen on useimmiten parasta! Ilmakuivatun kinkun kanssa sopii parhaiten cantaloupe, mutta voit käyttää myös muita meloneita. Meloni kannattaa leikata pitkittäissuunnassa, jotta saat kauniita lohkoja. Jos leikkaat vahingossa poikittain, lohkoista tulee keskeltä kapeita ja päistä paksuja.

Tarvitset:
1 cantaloupe eli verkkomeloni
1 pkt (12 siivua) ilmakuivattua kinkkua
(salaattia)

Leikkaa cantaloupe pitkittäissuunnassa puoliksi ja leikkaa molemmat puolet kuuteen lohkoon. Poista sitten siemenet ja kuoret. Kääri lohkot ilmakuivattuun kinkkuun ja tarjoile sellaisenaan tai salaattipedin päällä.

2 kommenttia:

  1. Tämä on kyllä yksi maailman parhoista alkupaloista tai jos joskus olisi hellepäivä niin iso satsi menisi vaikka lounaasta :))

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Älä muuta sano, tää on niiiiiin hyvää. Helteitä odotellessa... :)

      Poista