30.10.2016

Sunnuntaiaamun mausteiset banaanimuffinssit

Tämän viikon sunnuntain herkkuaamupalaksi tekaisin mausteisia banaani-mantelimuffinsseja kanelimurupäällisellä. Resepti on mukaeltu ihastuttavan Kaakao kermavaahdolla -blogin ohjeesta, mutta tapani mukaan en malttanut olla säveltämättä omiani. Korvasin osan vehnäjauhoista mantelijauheella, laitoin murupäälliseen mantelirouhetta ja lisäsin mausteita reilulla kädellä. Kanelin, kardemumman, neilikan ja inkiväärin maut sopivat täydellisesti meheviin banaanimuffinsseihin. Reseptistä olisi riittänyt vähän yli 12 muffinssiin, mutta taikina oli niin herkullista, että syötiin loput sellaisenaan. Sorry... not sorry, en kadu mitään. :D

Mausteiset banaani-manteli-murumuffinssit
taikina:
2 banaania
2 munaa
2 dl vehnäjauhoa
1,5 dl mantelijauhetta
1 dl ruokosokeria
2 tl leivinjauhetta
1 tl kanelia
0,5 tl kardemummaa
0,5 tl neilikkaa
0,5 tl jauhettua inkivääriä
0,5 dl rypsiöljyä

murupäällinen:
75 g voita
2 tl kanelia
0,5 dl ruokosokeria
0,5 dl vehnäjauhoa
0,25 dl mantelirouhetta
1 dl kaurahiutaleita

Muussaa banaanit haarukalla kulhossa. Sekoita joukkoon munat. Sekoita kuivat aineet ensin keskenään ja lisää sitten banaani-munaseokseen. Lopuksi sekoita joukkoon rypsiöljy.

Tee sitten murupäällinen. Sulata voi. Sekoita joukkoon muut ainekset.

Laita paperiset muffinssivuoat muffinssipellin koloihin (tai jos sinulla ei ole peltiä, käytä 2-3-kertaisia paperisia vuokia, jotta muffinssit eivät levähdä uunissa). Lusikoi taikina vuokiin noin 3/4 täyteen. Ripottele pinnalle muru. Paista 180 asteessa n. 17-18 minuuttia. Anna jäähtyä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti