24.10.2016

Lokakuun piparimutakakku - saako jo jouluilla?

Konvehtirasiat ja adventtikalenterit ovat ilmestyneet kauppoihin, joten kai se on ihan ok, että kotonakin voi jo innostua jouluaiheisista ruoista? Tänä vuonna ajattelin aloittaa jouluhössötyksen tosi aikaisin, koska en vietä joulua perinteisissä merkeissä. Lähden nimittäin joulukuun puolessavälissä kuukaudeksi Aasiaan! Olen aivan täpinöissä tulevasta reissusta! Rakastan kuitenkin niin paljon joulua ja jouluruokia, etten halua jättää niitä yhtenäkään vuonna kokonaan välistä. Ajattelin siis fiilistellä joulua etukäteen ja saada ainakin vuoden glögikiintiöni täyteen. Näin alkajaisiksi tekaisin Hehku-mukillisen kaveriksi ihanaa piparimutakakkua, jonka ohjeen löysin K-ruoka.fi -sivustolta. Muutin alkuperäisestä reseptistä vain taloussuklaan tummaksi suklaaksi ja vähensin paistoaikaa parilla minuutilla. Tuli aivan täydellistä! Mutakakku on tietysti tahmeaa sisältä ja se maku... oih! Suklaan ja piparkakkujen täydellinen liitto kestäköön ikuisesti. Kannattaa muuten muistaa, että mutakakku on parhaimmillaan leipomista seuraavana päivänä.

Piparimutakakku
200 g tummaa suklaata
2,5 dl vehnäjauhoja
1,5 tl leivinjauhetta
1 tl kanelia
0,5 tl kardemummaa
0,5 tl jauhettua inkivääriä
0,5 tl jauhettua neilikkaa
0,5 tl pomeranssia
4 munaa
1 dl sokeria
1 dl tummaa siirappia
150 g voita
+ tomusokeria

Leikkaa suklaa veitsellä hienoksi rouheeksi. Sekoita jauhot, leivinjauhe ja mausteet keskenään. Vatkaa munat, sokeri ja siirappi kuohkeaksi vaahdoksi isossa kulhossa. Sulata voi kattilassa ja nosta sitten pois levyltä. Sekoita voin joukkoon suklaarouhe ja sekoittele, kunnes suklaa on täysin sulanut ja seos hieman jäähtynyt. Kaada voi-suklaaseos muna-sokerivaahdon joukkoon ja sekoita. Lopuksi kääntele joukkoon kuivat aineet.

Vuoraa 24 cm kokoisen irtopohjavuoan pohja leivinpaperilla. Varmuuden vuoksi voit vielä voidella reunat ja jauhottaa ne. Kaada sitten taikina vuokaan. Paista 200 asteessa 17-18 minuuttia. Anna jäähtyä kokonaan ennen kuin irrotat kakun vuoasta. Kakku on parhaimmillaan, kun olet antanut sen olla jääkaapissa yön yli. Ripottele pinnalle tomusokeria ennen tarjoilua.

4 kommenttia:

  1. Piparimutakakku on yksi parhaimmista asioista jouluna, taidan odottaa itse vielä ensi kuun puolelle ennenkuin teen ensimmäisen :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu tämä oli mulle eka kerta, kun kyseistä herkkua maistoin ja se vei kyllä kielen mennessään! Voipi olla, että tulee tehtyä toisenkin kerran vielä tänä vuonna... :P

      Poista
  2. Kuulostaa ja näyttää tosi hyvältä! :) Pitää kokeilla vähän lähempänä joulua ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Tää oli kyllä hyvää, kannattaa testata! :)

      Poista