5.10.2016

Lempeästi poltteleva chiliraakasuklaa

Jee, pitkästä aikaa sain aikaiseksi tehdä itse raakasuklaata - ja mitäpä muutakaan kuin chilillä maustettua. Rakastan chilin poltetta ja lisään sitä kaikkiin mahdollisiin ruokiin. Paljon. Vaikkei olisikaan niin chili-intoilija kuin minä ja jättää hikoilut mieluummin salille kuin ruokapöytään, kannattaa chili sisällyttää edes jollain tavalla ja jossain muodossa omaan maustekaappiin. Chili korostaa upeasti muiden ruoka-ainesten makua! Varsinkin suklaa taittaa tulisuutta sen verran hyvin, että chilin kanssa ei kannata nössöillä. Reseptissä chilin määrä on suuntaa-antava, sillä on tärkeä maustaa oman makunsa mukaan. Chilijauheissa on myös todella paljon eroja (tse käytän TRS:n extratulista chilijauhetta). Kannattaa siis maistella suklaasulaa ja lisätä chiliä sen verran, että siihen tulee riittävästi, mutta ei kuitenkaan liikaa potkua.

Chiliraakasuklaa
1 dl kaakaovoita
2 rkl kookosöljyä
40 tippaa vanilja-steviaa
0,5 dl raakakaakaojauhetta
0,25 dl carob-jauhetta
2 rkl tocoa
ripaus suolaa
ripaus kanelia
0,5-1 tl chilijauhetta

Sulata kaakaovoi ja kookosöljy vesihauteessa. Sekoita huolellisesti joukkoon vanilja-stevia ja sitten raakakaakaojauhe, carob-jauhe, toco, suola, kaneli ja chilijauhe. Tarkista maku. Kaada suklaamassa muotteihin ja laita pakastimeen jähmettymään noin puoleksi tunniksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti