28.7.2014

Terveellinen kesäkurpitsaspagetti

... vai olisikos tämä nyt oikeaoppisemmin kesäkurpitsaista tagliatellea eikä spagettia? Hmm, no hällä väliä nimellä. Halusin vain muistuttaa tästä helposta tavasta a) lisätä kasviksia lautaselle ja b) saada vaihtelua lisäkkeisiin. Siinä missä pastasta tulee helposti ähky ja turvonnut olo, tämän kesäkurpitsasta tehdyn wanna-be-pastan jälkeen olo on kepeä ja ravittu. Se valmistuu muutamassa minuutissa ja sopii oikeastaan minkä tahansa kanssa. Tänään söin sitä paistetun lohen ja tsatsikin kera, ensi kerralla aion kokeilla perinteistä bolognese-kastiketta. Nam nam!

Kesäkurpitsa"pasta"
~ 1 kesäkurpitsa per naama
nokare voita
suolaa
mustapippuria

Leikkaa kesäkurpitsa pitkittäin puoliksi ja vuole se kuorimaveitsen avulla pitkiksi ohuiksi suikaleiksi. Kuumenna paistinpannu ja lisää nokare voita. Paista kesäkurpitsasuikaleita noin minuutti, kunnes niiden rakenne on hieman pehmentynyt. Mausta suolalla ja pippurilla.

2 kommenttia:

  1. Moikka,
    Eksyin blogiisi FoF-Sallan suosituksen perusteella, ja olen ihastunut helppoihin resepteihisi, jotka maistuvat mainioilta ja kivaa blogiin, joka innostaa kokeilemaan niitä :-)
    Tein tänään töiden jälkeen avokadopastaa ja korvasin pastan tällä lisukkeella. Aivan loistavaa, ja miten helppoa!
    Keep up the good work :-)
    T. Katja

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei kivaa, että olet löytänyt tänne ja vielä kokeillutkin jotain reseptiäni! :) Tuo avokadopastan tekeminen kesäkurpitsaspagetista on muuten tosi hyvä idea, taidanpa kokeilla itsekin! :)

      Poista