9.7.2014

Mausteinen possu-lasinuudeliwokki

Tätä wokkia tehdessäni hihkuin lieden edessä tyyliin: "Jee, kato nyt, miten ihanalta tää näyttää! Tää on just sellasta ruokaa, mitä haluan oppia tekemään!" Töissäkin tuli kommenttia, että näyttää ihan take away -kiinalaiselta. Usein aasialaisiin ruokiin tarvitsee varsin outoja maustekastikkeita, ja moni kotikokki ei halua ostaa lukuisia purkkeja jääkaappiin sitä yhtä reseptikokeilua varten. Tämä possu-lasinuudeliwokki on siitä kiva, että ainekset ovat melko peruskauraa ja niiden ostamista varten ei tarvitse lähteä erikseen aasialaiseen ruokakauppaan (joskin suosittelen silti niitä pikkuputiikkeja, hinnat ovat huomattavasti edullisemmat kuin perusmarketeissa). Reseptissä käytettävä seesamiöljy on kyllä ihan huippu tuote, ja jos se ei vielä ole tuttu juttu, kannattaa ehdottomasti käydä ostamassa yksi pullo. Seesamiöljy on tosi voimakkaan makuista, joten sen kanssa saa olla hieman varovainen, mutta se sopii täydellisesti kaikkiin wokkeihin ja esimerkiksi lohkoperunoiden maustamiseen.

Possu-lasinuudeliwokki
~ 400 g porsaan sisäfilettä (tai suikaleita)
1 sipuli
2 porkkanaa
4 kevätsipulin vartta
3 isoa herkkusientä
3 valkosipulin kynttä
70 g tuoretta pinaattia
1,5 dl pakasteherneitä
4,5 rkl soijakastiketta
3 rkl fariinisokeria
1 rkl seesamiöljyä
2 tl inkiväärimurskaa
1-2 tl chilihiutaleita tai chilijauhetta
~ 125 g lasinuudeleita
1 rkl seesaminsiemeniä
1,5 rkl rypsiöljyä

Leikkaa possu suikaleiksi. Leikkaa sipuli ohuiksi lohkoiksi. Kuori porkkanat ja leikkaa niistä ohuita tikkuja. Pilko kevätsipulin varret. Murskaa valkosipulinkynnet. Huuhtele pinaatti ja ravistele ylimääräiset vedet pois. Ota herneet sulamaan. Sekoita soijakastike, fariinisokeri, seesamiöljy, inkiväärimurska ja chilihiutaleet keskenään kulhossa. Laita lasinuudelit likoamaan lämpimään veteen ja tarkkaile jatkuvasti, milloin ne ovat sopivan pehmeitä. Kuumenna wokkipannu ja paahda seesaminsiemeniä kuivalla pannulla noin pari minuuttia ja siirrä ne sitten esim. kulhoon odottamaan. Laita pannulle rypsiöljyä ja paista sipuleita, porkkanoita ja sieniä muutama minuutti. Lisää possusuikaleet (ja tarvittaessa myös öljyä) ja paista, kunnes liha on lähes kypsää. Lisää sitten kevätsipulit. Valuta nuudeleista vesi pois ja lisää pannulle. Sekoita esim. kahden lastan avulla sekaisin. Lisää lopuksi kastike, pinaatti ja herneet - paista vain sen verran, että kaikki ainekset ehtivät lämmetä. Annostele lautasille ja ripottele päälle paahdettuja seesaminsiemeniä. NAM!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti