21.7.2014

Kylmäsavulohitahna ruisnapeilla

Omnomnom! Tämä kylmäsavulohitahna on kaikessa yksinkertaisuudessaan aivan tolkuttoman hyvää. Sen valmistaminen on nopeaa ja todella helppoa ja ei oikeasti voi mennä pieleen! Kylmäsavulohitahnalla täytetyt ruisnapit ovat loistava tarjottava mihin tahansa illanistujaisiin. Jos on enemmänkin ihmisiä koolla, kannattaa tahnaa varata reilusti enemmän, sillä näitä voisi syödä yksinäänkin vaikka ja kuinka monta (...hotkaistiin nimittäin kahdestaan koko annos muutamissa minuuteissa...). Voisin kuvitella, että kylmäsavulohitahna sopisi täydellisesti myös perunoiden kanssa syötäväksi. Tiedän ainakin varmuudella, että tätä tullaan tekemään meillä vielä moneen otteeseen, NAM!

Kylmäsavulohitahna
150 g kylmäsavulohta
puolikas punasipuli
150 g ranskankermaa
0,5 dl tuoretta tilliä
1/4 lime
mustapippuria

+ ruisnappeja

Silppua lohi ja puolikas punasipuli pieneksi (esim. teholeikkuri/monitoimikone on tässä kätevä). Sekoita silputtu lohi ja punasipuli ranskankermaan. Nypi tuoretta tilliä ja hienonna, sekoita joukkoon. Mausta limellä ja mustapippurilla. (Lisää tarvittaessa myös suolaa, mutta muista maistaa ensin - lohi on itsessään melko suolaista!) Anna tahnan tekeytyä tunti jääkaapissa. Lisää tahna ruisnappien päälle vasta juuri ennen tarjoilua ja koristele vielä halutessasi tuoreella tillillä.

3 kommenttia:

 1. Kuinka monta tästä ohjeesta tulee?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tästä on yli 2 vuotta aikaa - ei mitään muistikuvia. :D Oon muutenkin tosi huono arvioimaan annosmääriä, kun en kahden hengen taloudessa kiinnitä asiaan koskaan huomiota. Sori! :)

   Poista
  2. Tein ohjeen kaksinkertaisena ja riitti juuri pussilliseen ruissipsejä. Oli tosi hyviä, myös lapset tykkäsivät!

   Poista