22.7.2015

Mullistava kukkakaalipizza

Kukkakaalista tehdyn pizzapohjan kokeileminen on ollut mulla suunnitelmissa jo varmaan pari vuotta, mutta sen tekeminen aina vaan lykkäytyi, kun tuo talouden toinen osapuoli ei voi kyseistä raaka-ainetta sietää. Turussa ollessani sain sitten maistaa ekaa kertaa tätä jännää ihmepizzaa. Äiti oli nimittäin bongannut jostain lehdestä houkuttelevan reseptin, ja toisin kuin minä, hän päätti ryhtyä samantien toimeen. Ja oli kuulkaa hyvää, piti heti takaisin kotiin tullessa tehdä lisää. Ainakin mulle tämä versio meni ihan täydestä, ero "aitoon" pizzaan oli mielestäni vaikeasti havaittavissa. Ja parastahan tässä on se, että vihdoinkin saa omittua koko pizzan itselleen, kun Mikki ei ole vieressä närppimässä. Hurraa! :D

Kukkakaalipizza
pohja:
400 g kukkakaalia
2 munaa
2 dl juustoraastetta
2 tl psylliumkuitujauhetta
1 tl kuivattua oreganoa
ripaus suolaa

täytteeksi esim.:
tomaattipyreetä
valkosipulia
~ 250 g paistettua kanaa (maustettuna 1 tl paprikajauhetta)
1 pallo mozzarellaa
punasipulia
ananasta
+ rucolaa

Leikka kukkakaali paloiksi ja hienonna pieneksi muruksi esim. teholeikkurissa. Laita kukkakaalimuru kulhoon ja kuumenna mikrossa 2 minuuttia täydellä teholla. Sekoita sitten joukkoon loput aineet. Levitä lusikan avulla leivinpaperin päälle haluamasi kokoisia ympyröitä, painele massa tasaiseksi ohueksi kerrokseksi. Paista 200 asteessa 17-20 minuuttia, kunnes pohja on saanut hieman väriä. Ota pois uunista, levitä päälle täytteet ja laita vielä uuniin noin 5 minuutiksi. Lisää paiston jälkeen päälle vielä rucolaa.

6 kommenttia:

  1. Onko ohjeessa käytetty tuoretta kukkakaalia vai pakastettua?

    VastaaPoista
  2. Aivan ihana blogi! Oon jo nyt ihan koukussa tähän, maltan tuskin odottaa että pääsen itsekkin kokeilemaan näitä :)

    VastaaPoista