26.4.2015

Jogurttinen panna cotta vadelmakastikkeella

Ostin eBaysta 35 vaniljatankoa erittäin edulliseen hintaan ja nyt onkin sitten ollut pähkäilemistä, mitä kaikkea niistä keksisin. Ensimmäisestä vaniljatangosta tekaisin helpon ja nopean panna cotan, joka on mielestäni kuitenkin varsin hienostunut jälkkäri. Panna cotan voi tehdä ihan vaan kermasta, mutta minulla on tapana lisätä siihen myös jogurttia tuomaan raikkautta. Tämä jälkkäri kaipaa mielestäni aina marjoja, joten pakastimessa pyörineet vadelmat päätyivät kastikkeeksi ja löytyipä kaupasta vielä ihan hyvännäköisiä mansikoitakin. Hyydytin yllä olevassa kuvassa näkyvän panna cotan muffinssivuoassa ja kumosin sitten lautaselle, mutta jälkkärin voi ihan yhtä lailla tehdä valmiiksi vaikka viinilaseihin ja kaataa vadelmakastikkeen siihen päälle!

Jogurttinen panna cotta
2 liivatelehteä
1 vaniljatanko
2,5 dl kermaa
0,75 dl sokeria
200 g turkkilaista jogurttia

vadelmakastike:
200 g (pakaste)vadelmia
4 rkl sokeria
1,5 rkl vettä
1 tl maissitärkkelystä

+ mansikoita
+ pakastekuivattuja vadelmia rouheena

Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Leikkaa vaniljatanko pituussunnassa kahtia ja raaputa siemenet irti veitsen avulla. Laita vaniljatanko ja siemenet kattilaan, lisää kerma ja sokeri. Kuumenna kiehuvaksi koko ajan sekoittaen. Purista liivatelehdistä ylimääräinen vesi ja lisää kuumaan kermaseokseen. Sekoita tasaiseksi ja anna jäähtyä hieman. Poista vaniljatanko. Sekoita joukkoon jogurtti ja kaada seos haluamiisi astioihin. Anna hyytyä jääkaapissa vähintään 2 tuntia.

Laita pakastevadelmat, sokeri, vesi ja maissitärkkelys kattilaan. Keitä muutama minuutti, kunnes marjat soseutuvat. Siivilöi siemenet pois. Anna jäähtyä.

4 kommenttia: