10.4.2015

Keitto kuin taideteos

Punajuuri on hieno raaka-aine ja keitossa se on mielestäni parhaimmillaan. Fenkoli ja omena siihen vielä kaveriksi, niin kasassa on ainekset johonkin upeaan. Ainakin meidän ruokapöydässä ihmeteltiin ja yllätyttiin kovasti, miten tämä keitto osasikin olla niin hyvää ja "suunmyötäistä". Omat makunystyräni kertoivat kiitollisina, että tämä oli ehdottomasti maukkainta kasvissosekeittoa, jota olen koskaan syönyt. Ja silmäni väittivät, että myös kauneinta. Katsokaa nyt, mikä väri!

Yleisesti tykkään näperrellä kaikkia pieniä tarkkuutta vaativia juttuja, mutta ruoanlaitossa minusta on mukavaa, että annoksen saa näyttämään helposti hyvältä eikä tarvitse olla mikään taituri. Sosekeitot ovat siitä kivoja, että kun vähän lorottaa kermaa pinnalle ja koristelee siemenillä, niin jo näyttää ruoka ihan taideteokselta. Helppoo ku mikä.

Punajuuri-omena-fenkolisosekeitto
2-3 punajuurta
2 omenaa (esim. Golden)
1 fenkoli
1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
2 rkl oliiviöljyä
1,2 l vettä
3,5 rkl kasvisfondia
suolaa
mustapippuria

+ kermaa
+ kurpitsansiemeniä
+ fenkolin vihreitä hapsuja

Kuori punajuuret ja omenat ja pilko ne pieniksi kuutioiksi. Leikkaa myös fenkoli kuutioiksi. Aijuu, ja sipuli myös. Murskaa valkosipulinkynnet. Kuumenna iso kattila ja lorota pohjalle reilusti oliiviöljyä. Paista sipuleita, fenkoleita ja valkosipulia keskilämmöllä noin 10 minuuttia ja lisää sitten loput aineet. Anna keiton kiehua niin kauan, että kaikki kasvikset ovat ihan pehmeitä (eli noin 20-35 minuuttia riippuen siitä, kuinka pieniksi jaksoit leikata ne). Soseuta keitto sauvasekoittimella ja tarjoa esim. kerman ja kurpitsansiementen kera.

4 kommenttia:

  1. Moikka! Haaa, just löyty ihanan kuulonen punajuuriresepti kun sellasta oonkin jo ettiny :D Jääkaapissa oottelee muutama raaka punajuuri, ja kysynki nyt että minkälaisia punajuuria oot tähän käyttänyt? Ihan raakoja vai jotain etikkapunajuuria tms.? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihan raakoja punajuuria käytin tähän. :) Kannattaa leikata ne muuten aika pieniksi, niissä kun kestää muuten aika kauan kypsyä... :)

      Poista
  2. Tämä keitto on tosi hyvää! Kiitos reseptistä, tullut tehtyä jo monta kertaa :)

    T. Niina

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei Niina! Kiva kuulla, että olet tykännyt reseptistä! :)

      Poista