19.4.2015

Kiinalainen hot & sour -keitto

Turkulaisessa Panda Gardenissa on mielestäni maukkainta kiinalaista alkukeittoa, mitä olen pitkään aikaan kokeillut. Laatu nyt ei ehkä ole mikään parhain (keitto sisältää mm. herne-maissi-paprika -seosta...), mutta maku on kohdillaan. Yritin tehdä kotosalla oman versioni tästä Peking hot & sour -keitosta, joka myös maailmalla tunnetaan nimellä egg drop soup. Oikein hyvää tuli näin ensiyrittämällä!

Hot & sour -keitto
150 g kanafileitä
150 g katkarapuja (pakaste)
200 g herne-maissi-paprika -seosta (pakaste)
3 valkosipulinkynttä
1,5 rkl inkiväärimurskaa
2 porkkanaa

4 rkl maissitärkkelystä
2 rkl ruokosokeria
1,5 rkl fariinisokeria
3 rkl soijakastiketta
2 rkl riisiviinietikkaa
1 rkl seesamiöljyä
2 rkl tomaattipyreetä
1 rkl sambal oelekia
1 rkl srirachaa

loraus rypsiöljyä
1,2 l vettä
3,5 rkl kanafondia
1 muna
valkopippuria
kevätsipulia

Leikkaa kanafileet hyvin ohuiksi suikaleiksi. Ota katkaravut ja herne-maissi-paprika -seos sulamaan. Murskaa valkosipulinkynnet. Kuori pala inkivääriä ja raasta hienoksi raasteeksi. Leikkaa porkkana ohuiksi tikuiksi (tai raasta). Sekoita maissitärkkelys, sokerit, soijakastike, riisiviinietikka, seesamiöljy, tomaattipyree, sambal oelek ja sriracha keskenään. Ota iso kattila ja kaada pohjalle loraus rypsiöljyä. Paista valkosipulia ja inkiväärimurskaa hetki, lisää sitten porkkanat. Lisää maustekastikeseos, vesi ja kanafondi. Lisää ohuet kanasuikaleet ja keitä hetki, kunnes ne kypsyvät. Lisää katkaravut ja herne-maissi-paprika -seos. Riko muna kulhoon ja vatkaa sen rakenne rikki. Kaada muna vähitellen keittoon koko ajan sekoittaen. Mausta lopuksi valkopippurilla ja viimeistele hienonnetulla kevätsipulilla.

2 kommenttia:

  1. Aivan superhyvää keittoa! Tein tuossa aiemmin, ja vain pieni annos jäi enää huomiselle. :D

    VastaaPoista