18.4.2015

Appelsiininen suklaamoussekakku

Tein pääsiäiseksi ihan mielettömän hyvää appelsiinilla maustettua suklaamoussekakkua, jonka reseptin bongasin upeasta Dr. Sugar -blogista. Resepti oli loistava, mutta toteutukseni hieman kömpelö. Saattoi nimittäin käydä niin, että sulatin suklaan hieman ajoissa ja unohduin tekemään välissä jotain muuta. Kun sitten palasin leivonnan pariin ja sekoitin suklaasulan kermavaahdon joukkoon, se olikin ehtinyt jäähtyä jo sen verran, että muuttui kylmään kermavaahtoon joutuessaan samantien suklaahipuiksi. Lopputulos muistutti pikemminkin stracciatella-vaahtoa, kuin suklaamoussea... Kirosin jo tässä vaiheessa, että piäleen män, mutta päätin sitten sulattaa sen suklaan vaikka väkisin. Tämä johti siihen, että keitin suklaahippu-kermavaahtoa kattilassa. Kyllä. :D Kuin ihmeen kaupalla suklaa suli ja täyte säilytti silti kuohkeutensa! Tässä vaiheessa kiitin leivontajumalia ihmepelastuksesta, sillä kaupat olivat kiinni, enkä olisi saanut mistään lisää raaka-aineita. Lopputuloksesta ei oikeasti huomannut lainkaan, että oli tullut mutkia matkaan. Mitä tästä siis opimme: ei kannata luovuttaa, vaikka tilanne näyttäisi joskus katastrofimaiselta. :) Kaiken tämän draaman jälkeen en jaksanut miettiä sen kummemmin kakun koristelua, vaan kopsasin idean suoraan Dr. Sugarin tytöiltä. Helppoa ja silti näyttävää! 

Appelsiini-suklaamoussekakku
pohja:
175 g dominokeksejä
75 g voita

täyte:
3 liivatelehteä
2 appelsiinin kuori
5 dl kuohukermaa
2 rkl sokeria
150 g tummaa suklaata
150 g maitosuklaata (tai lisää tummaa suklaata)
2 rkl tuorepuristettua appelsiinimehua

päälle:
muutama pala tummaa suklaata
Daim-rakeita
appelsiininkuorta

Murskaa keksit. Sulata voi ja sekoita keksimurskan joukkoon. Vuoraa 20-23 cm kokoinen irtopohjavuoka leivinpaperilla ja levitä seos tasaiseksi kerrokseksi vuoan pohjalle. Varo painelemasta liikaa, jotta pohjasta ei tule tiivis ja vaikeasti leikattava. Laita jääkaappiin jähmettymään.

Valmista täyte. Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Pese appelsiinit hyvin ja raasta niiden kuori hienolla terällä. Vatkaa kerma ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sulata suklaa. Sekoita sula suklaa ja appelsiinien kuoriraaste kermavaahdon joukkoon. Puristele liivatelehdistä ylimääräinen vesi pois. Purista pieneen kattilaan 2 rkl appelsiinimehua ja lisää joukkoon liivatteet. Kuumenna ja sekoita, kunnes liivatelehdet sulavat ja kaada sitten seos ohuena nauhana muun täytteen joukkoon koko ajan sekoittaen. Kaada täyte vuokaan, tasoita ja laita pakkaseen tai jääkaappiin jähmettymään. Jos laitat kakun pakkaseen, ota se hyvissä ajoin sulamaan!

Tee lopuksi koristelut. Laita muutama pala tummaa suklaata pakastepussiin ja sido pussi tiukkaan solmuun. Sulata mikrossa hetki, tarkasta tilanne muutaman sekunnin välein, ettei suklaa pala! Leikkaa pussin kulma auki ja koristele kakku haluamallasi tavalla. Ripottele vielä pinnalle Daim-rakeita ja raasta appelsiininkuorta koristeluraudalla. Nauti!

6 kommenttia:

  1. Aivan ihanan näköinenhän siitä tuli! Ja ihanaa että on maistunut! Simppeliä ja hyvää!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo lopputulos oli ihana kaikesta säädöstä huolimatta. :D Kiitokset vielä kerran huippuhyvästä reseptistä! :)

      Poista
  2. Oi, miten hieno koristelu :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! On myös tosi helppo, tän osaa kuka vain! :)

      Poista
  3. Nyt on kakku jääkaapissa ja meinas kyllä käydä samalla tavalla kermavaahdon ja sulatetun suklaan kanssa, mutta pelastin tilanteen sekoittamalla kauhallisen kermavaahtoa sulan suklaan kanssa ja sen sekoituksen sitten loppuun kermavaahtoon.. Tulee varmasti superhyvä kakku :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No hyvä, että sait tilanteen korjattua! :) Toivottavasti maistui! :)

      Poista