4.1.2015

Puurossani on porkkanakakku

Tein eilen aamupalaksi hieman tavallisesta poikkevaa puuroa. Täytyy kyllä sanoa, että vaikka tämä oli maultaan 100 kertaa parempaa kuin peruskaurapuuro, maku oli ehkä liian lähellä alkuperäistä innoittajaa eli porkkanakakkua. Puuro maistui nimittäin kakkutaikinalta, josta puuttui sokeri. Ja koska "syönpä tässä taikinaa aamupalaksi" -mielleyhtymä oli niin vahva, minun oli vaikeaa suhtautua tähän puurona, johon sokeria ei tosiaan tarvitse lisätä... :) Puuron voi tehdä ihan hyvin ilman munanvalkuaista, mutta se tuo mukavasti kuohkeutta ja tekee puurosta täyttävämpää. Suosittelen kokeilemaan!

Reseptistä tulee 2 annosta.

Porkkanakakkupuuro
1 iso porkkana
4 dl mantelimaitoa
1,25 dl kaurahiutaleita
1,5 tl kanelia
1 tl jauhettua inkivääriä
0,75 tl kardemummaa
ripaus muskottipähkinää
ripaus suolaa
muutama tippa vanilja-steviaa
1 munanvalkuainen
2 rkl mantelirouhetta
pieni kourallinen rouhittuja saksanpähkinöitä

Raasta porkkana hienolla terällä. Laita porkkanaraaste, mantelimaito, kaurahiutaleet ja mausteet kattilaan. Kuumenna kiehuvaksi ja keittele sitten keskilämmöllä noin 5 minuuttia välillä sekoitellen. Sekoita lopuksi joukkoon munanvalkuainen, mantelirouhe ja rouhittuja saksanpähkinöitä. Tarjoile esim. maidon kanssa.

6 kommenttia:

  1. Ah nam! Olen itsekin tehnyt tälläistä joskus (pähkinät pois) ja on muuten hurjan hyvää :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei jotenkin yllättänyt, että molemmat tykätään tästä... ;D

      Poista
  2. Kuulostaa hyvältä! Sainkin tästä ihan mahtavan idean omiin kokkailuihin, ei muuta kuin porkkanoita ostamaan! ;D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Noniin hienoa, kiva jos sait tästä inspiraatiota. :)

      Poista
  3. Aivan ihana blogi sinulla täytyy sanoa! Tuli sellainen mieleen, että kuuluuko tämä syödä lämpimänä vai kylmänä? ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kovasti! Ihan lämpimänä tätä olen syönyt. :)

      Poista