Olen jo pitkään kuolannut kuvia kauniin vaaleanvihreästä hummuksesta, jonka joukkoon on sekoitettu avokadoa. Päätin vihdoin kokeilla kyseisen tahnan tekoa, ja siitä tulikin odotuksien mukaan erittäin hyvää. Mun versio ei kyllä ollut läheskään yhtä kauniin väristä kuin näkemissäni kuvissa, mutta ehkäpä käyttämäni avokadot olivat hailakamman värisiä kuin muilla. Mutta mitäs pienistä - vaikka silmät vähän napisivatkin pettyneenä, makunystyrät olivat mielissään. :)
Avokadohummus
1 prk (380 g/230 g) esikypsennettyjä kikherneitä
2 avokadoa
1 valkosipulinkynsi
1,5 limen mehu
3 rkl oliiviöljyä
1,5 rkl tahinia
ripaus juustokuminaa
suolaa
pippuria
(+ chilihiutaleita)
(+ tuoretta korianteria)
Laita siivilöidyt kikherneet ja avokadot teholeikkuriin tai tehosekoittimeen. Murskaa valkosipulinkynsi ja purista 1,5 limen mehu. Sekoita kaikki ainekset tasaiseksi tahnaksi. Koristele halutessasi oliiviöljyllä, chilihiutaleilla ja tuoreella korianterilla. Nauti esim. leivän päällä tai dippinä.
Oi, näyttääpä houkuttelevalta hummukselta! :) Mitä tahinia muuten käytit valmistukseen, vai teitkö peräti itse?
VastaaPoistaKäytän Urtekramin tahinia. :)
PoistaHaa, samaa siis kuin meilläkin :)
Poista