1.1.2015

Ihmeellinen mantelivoi

Kun uusi vuosi alkaa itse tehdyn mantelivoin parissa, tulee vuodesta varmasti hyvä. Itse tehty mantelivoi tulee NIIN paljon halvemmaksi kuin ostaisi valmiina kaupasta ja maku on ihan kohdillaan. Mantelivoihin ei tosiaan tarvita muuta kuin manteleita ja tarpeeksi tehokas keittiövempain, niin jo vain mantelit muuttuvat tällaiseksi öljyiseksi tahnaksi. Mantelivoi on mielestäni parasta puuroissa, kekseissä ja omenalohkojen dippinä. Kokeile ja ihastu!

Mantelivoi
200 g manteleita
(ripaus suolaa)

Levitä mantelit uunipellille ja paahda 200 asteessa noin 8 minuuttia, kunnes ne alkavat tuoksua ja saavat hieman väriä. Anna manteleiden jäähtyä. Laita mantelit teholeikkuriin ja anna koneen käydä, kunnes mantelit ovat muuttuneet ensin jauhoksi ja lopulta tahnaksi. (Voit joutua välillä kaapimaan seosta koneen laidoilta, jos se jää sinne jumiin.) Laita valmis tahna purkkiin ja nauti haluamallasi tavalla.

4 kommenttia:

  1. Oo näyttääpäs hyvältä! Täytyy kokeilla :-)

    ♥~ Millamour

    VastaaPoista
  2. Ootko kokeillu pähkinöillä, onnistuisko samalla lailla..? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En oo kokeillut, mutta voisin veikata, että toimii! :)

      Poista