25.1.2015

Chai latte, versio 2.0

Chai latte on lempparijuomani. Olen aikaisemminkin julkaissut kerrassaan loistavan reseptin tästä täydellisen mausteisesta ja lämmittävästä juomasta. Nyt julkaisemani resepti on vähintään yhtä hyvä ellei jopa parempi. Maku on molemmissa kohdillaan, mutta tähän versioon kuluu vähemmän mausteita. Nyt kun sain vihdoin hommattua itselleni morttelin, mausteet saa jauhettua hienoksi, jolloin niistä lähtee enemmän ytyä ja koko homma käy myös nopeammin kuin mausteita hauduttaessa. Reseptistä tulee 3 annosta. 

Chai latte (versio II)
2 vihreää kardemummankotaa
4 kokonaista mustapippuria
1 kokonainen neilikka
3 ohutta siivua tuoretta inkivääriä
2 kuppia (~ 4,75 dl) täysmaitoa
1 kuppi (~ 2,35 dl) vettä
1 rkl sokeria
1 maustemitallinen jauhettua kanelia
0,5 maustemitallista muskottipähkinää
1 rkl mustaa irtoteetä

Riko kardemummat ja irrota sisältä mustat siemenet. Murskaa kardemummansiemenet, mustapippurit ja neilikka morttelissa hienoksi jauheeksi ja siirrä kattilaan. Leikkaa inkivääristä ohuita siivuja ja muussaa niitäkin hieman morttelissa ja sitten eikun vaan mausteiden perään kattilaan. Lisää kattilaan vielä maito, vesi, sokeri, kaneli ja muskottipähkinä ja kuumenna kiehuvaksi. Käännä levy pois päältä ja lisää musta tee, hauduta 4 minuuttia välillä sekoitellen. Siivilöi valmis juoma ja tarjoa heti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti