8.6.2014

Idioottivarma valkosipulimajoneesi

Siis tämän helpommaksi tai nopeammaksi ei majoneesin tekeminen voi mennä. Isket vain huoneenlämpöiset ainekset korkeaan astiaan, sekoitat _alle minuutin_ sauvasekoittimella ja valmista on! Kokeile ja ällistele, miten ihmeellistä taikaa ruoanlaiton parissa voi päästä näkemään.

Aioli eli valkosipulimajoneesi
2 valkosipulinkynttä
2 tl dijon-sinappia
1 keltuainen
0,5 sitruunan mehu
ripaus valkopippuria
ripaus
suolaa
2 dl huoneenlämpöistä rypsiöljyä

Murskaa valkosipulinkynnet. Laita kaikki ainekset korkeaan astiaan (esim. siihen, mikä todennäköisesti tuli sauvasekoittimen mukana). Laita sauvasekoitin kiinni astian pohjaan ja käynnistä. Pidä sauvasekoitinta pohjassa, kunnes öljyä on enää vain pinnalla (tämä tapahtuu muutamissa sekunneissa!). Sitten voit lopuksi nostaa sekoitinta kohti pintaa, kunnes loputkin öljystä ovat muuttuneet majoneesiksi. Ja se oli siinä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti