Siis tämän helpommaksi tai nopeammaksi
ei majoneesin tekeminen voi mennä. Isket vain huoneenlämpöiset ainekset
korkeaan astiaan, sekoitat _alle minuutin_ sauvasekoittimella ja
valmista on! Kokeile ja ällistele, miten ihmeellistä taikaa ruoanlaiton
parissa voi päästä näkemään.
Aioli eli valkosipulimajoneesi
2 valkosipulinkynttä
2 tl dijon-sinappia
1 keltuainen
0,5 sitruunan mehu
ripaus valkopippuria
ripaus
suolaa
2 dl huoneenlämpöistä rypsiöljyä
Murskaa
valkosipulinkynnet. Laita kaikki ainekset korkeaan astiaan (esim.
siihen, mikä todennäköisesti tuli sauvasekoittimen mukana). Laita
sauvasekoitin kiinni astian pohjaan ja käynnistä. Pidä sauvasekoitinta
pohjassa, kunnes öljyä on enää vain pinnalla (tämä tapahtuu muutamissa
sekunneissa!). Sitten voit lopuksi nostaa sekoitinta kohti pintaa,
kunnes loputkin öljystä ovat muuttuneet majoneesiksi. Ja se oli siinä!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti