27.6.2014

Elonmerkkejä ja täytettyjä kesäkurpitsoja

Hei, täällä mä vielä oon! Musta tuntuu, etten ole ikiaikoihin päässyt keittiöön muiden kiireideni takia. Onneksi ihana mieheni on kokkaillut lähes päivittäin jotain hyvää vatsantäytettä, eli en ole kuitenkaan päässyt ihan nääntymään. Yhtenä päivänä tehtiin yhdessä tällaisia tomaattisella jauhelihakastikkeella täytettyjä kesäkurpitsoja, ja nämä osoittautuivatkin yllättävän herkullisiksi. Tehdään varmasti jatkossakin!

Täytetyt kesäkurpitsat
2 (isohkoa) kesäkurpitsaa
1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
loraus rypsiöljyä
250 g jauhelihaa
3 dl paseerattua tomaattia
1 rkl tomaattipyreetä
1 tl sokeria
paprikajauhetta
curryjauhetta
kuivattua oreganoa
mustapippuria
suolaa
pari kourallista juustoraastetta

Koverra kesäkurpitsat (esim. pallorauta tai jäätelökauha on tässä kätevä apuri). Pilko koverrettu osa pieniksi kuutioiksi. Hienonna sipuli ja leikkaa valkosipulit ohuiksi siivuiksi. Kuullota sipulit lorauksessa öljyä ja lisää valkosipulit ja kesäkurpitsapalat. Lisää jauheliha ja ruskista. Sekoita sitten joukkoon paseerattu tomaatti, tomaattipyree, sokeri ja maun mukaan muita mausteita. Lusikoi täyte kesäkurpitsoihin. Raasta juustoa ja ripottele sitä reilusti kesäkurpitsojen päälle. Paista uunissa 200 asteessa noin 20 minuuttia, kunnes juusto on saanut mukavasti väriä ja kesäkurpitsat ovat pehmenneet.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti